The quest for self, searching for a new identity in J. M. Coetzee's Disgrace and V.S Naipaul's the mimic men
J. M. Coetzee'nın Utanç adli kitabı ve V. S Naipaul'un Taklitçiler adlı kitabında benliğe dönüş ve yeni bir kimlik arayışı
  1. Tez No: 701273
  2. Yazar: ASLI KAHRAMANOĞLU ÇINAR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NUR EMİNE KOÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Quest for Self, Identity, Post-colonialism, Postcolonial Theory, Postcolonial Novel, Benlik Arayışı, Kimlik, Sömürgecilik Sonrası, Postkoloniyel Kuram, Postkoloniyel Roman
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
In post-colonial literature, the issue is mostly about identity crisis, otherness, violence, exiles, and land rights. The authors in post-Colonialism are mostly affected by their own environment. Searching for a new identity is one of the most important issues of post-colonial countries. Post-colonial authors deal with the issue of identity in their works with their characters in their works. J. M. Coetzee and Vs. Naipaul through their protagonists David Lurie and Ranjit Ralph Kripal Singh try to show how it is not easy to adopt the change, how it is difficult to try to find a new identity for one self after a change that they encounter with. In J. M Coetzee's novel Disgrace, the protagonist David Lurie is the tragic hero who experiences emptiness as he struggles to find a place for himself in a post-colonial world. As a result of his emptiness, he searches for a new identity for himself and he does it in various way. Power shift happened and with the new era after apartheid, things are not the same for both the colonizers and the colonized. J. M. Coetzee was born in South Africa and closely observed what happens to a county after being colonized. In addition to his controversial life, he lived in an era full of extreme changing and global, political problems. In his novel Disgrace, through his protagonist David Lurie he reflects what happened in his country after being colonized and after apartheid. Naipaul's The Mimic Men demonstrates colonialism's effect on individual, the identity crisis and how this influences the colonized people's identity. The theme that is discussed within the novel is the results of colonialism in India. The characters in The Mimic Men, and particularly the protagonist Ranjit Ralph Kripal Singh struggle searching for an identity and resist to keep it. He represents many who are dealing with the same problems—an identity crisis - by the loss of their own cultural values, beliefs, customs and traditions. Considering all, this study aims to analyze the characters and their journey as they are searching for a place and identity for themselves and how it is not easy to adopt the change and to find a new identity for oneself after a transformation that they undergo with.
Özet (Çeviri)
Sömürge sonrası edebiyatta konu çoğunlukla kimlik krizi, ötekilik, şiddet, sürgün ve toprak hakları vb. ile ilgilidir. Sömürgecilik sonrası edebiyat yazarları en çok kendi çevrelerinden etkilenirler. Yeni bir kimlik arayışı, sömürge sonrası ülkelerin en önemli sorunlarından biridir. Sömürge sonrası yazarlar, eserlerinde kimlik meselesini karakterleri ile işlemiştir. J.M. Coetzee ve Vs. Naipaul eserlerinde, David Lurie ve Ranjit Ralph Kripal Singh karakterleri aracılığıyla değişimi benimsemenin kolay olmadığını, karşılaştıkları bir değişimden sonra yeni bir kimlik bulmanın da ne kadar zor olduğunu göstermeye çalışırlar. J. M Coetzee'nin Utanç adlı romanında ana karakter David Lurie, sömürge sonrası bir dünyada kendine bir yer bulmaya çalışırken boşluğu deneyimleyen bir trajik kahramandır. Boşluğunun bir sonucu olarak kendine yeni bir kimlik arar ve bunu çeşitli şekillerde yapar. Dengelerin değişmesi ile ırk ayrımı sonrası yeni dönemle birlikte hem sömürgeciler hem de sömürgeye uğrayanlar için işler değişmiştir. Güney Afrika'lı yazar J. M. Coetzee, sömürge sonrasının nasıl olduğunu yakından gözlemleyen bir yazardır. Tartışmalı yaşamının yanı sıra aşırı değişen ve küresel, siyasi sorunlarla dolu bir çağda yaşamıştır. Utanç adlı romanında, ana karakteri David Lurie aracılığıyla, sömürgeleştirildikten sonra ve ırk ayrımı sonrasında ülkesinde yaşananları yansıtır. Naipaul'un Taklitçiler'i sömürgeciliğin birey üzerindeki etkisini, kimlik krizini ve bunun sömürge yönetimindeki bireylerin kimliğini nasıl etkilediğini gösterir. Romanda işlenen tema, Hindistan'da sömürgeciliğin sonuçlarıdır. Taklitçiler'deki karakterler, özellikle ana karakter Ranjit Ralph Kripal Singh, bir kimlik arayışında ve onu korumak için direniştedir. Ralph Singh, kendi kültürel değerlerini, gelenek ve göreneklerini yitirerek aynı sorunu yaşayan, kimlik krizi yaşayan insanları temsil eder. Bütün bunlar göz önüne alındığında, bu çalışmanın temel amacı karakterleri ve yolculuklarını, kendilerine bir yer ve kimlik ararken, değişimi benimsemenin kolay olmadığını, yeni bir kimlik bulmaya çalışmanın ne kadar zor olduğunu analiz etmektir.