Kendi adına bağımsız çalışan Suriyelilerin ekonomik entegrasyonu: Bursa örneği
Economic integration of self-employed Syrians: A case study for Bursa
- Tez No: 705450
- Danışmanlar: PROF. DR. YUSUF ALPER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
- Anahtar Kelimeler: Bursa, Ekonomik bütünleşme, Göçler, Göçmenler, Serbest meslek, Suriyeliler, Uluslararası göç, İstihdam, Bursa, Economic integration, Migrations, Emigrants, Self-employment, Syrians, International migration, Employment
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi Bilim Dalı
Özet
2011 Yılında Suriye'de başlayan iç savaş beraberinde güvenlik ortamının bozulmasına ve kitlesel göçe neden olmuştur. 2011 yılından günümüze değin geçen sürede Bursa yoğun göç alan bir şehir konumunda bulunmaktadır. Resmi rakamlara göre 176.728 Suriyelinin yaşadığı Bursa, Türkiye'deki Suriyeliler bakı-mından en yüksek nüfusa sahip 7. Sıradaki şehirdir. Kendi adına bağımsız çalışan Suriyeliler ekonomik, sosyal, kültürel ve hukuki açıdan bir çok sorunla karşılaş-maktadır. İşyeri açma prosedürleri, işyeri devamlılığını sağlamak için hukuki süreçler, kamuoyunda veya halk arsında pozitif ayrımcılığa sahip oldukları düşüncesi bu sorunlara örnek olarak gösterilebilir. Bu çalışmadaki amaç, kendi adına bağımsız çalışan Suriyelilerin farklı boyutlarıyla ekonomim entegrasyon sürecini araştırmaktır.
Özet (Çeviri)
In 2011, the operation in Syria led to the deterioration of the security environment and mass migration. The period since 2011, Bursa has received intense migration. Bursa where the 176 728 Syrians According to official figures, has the highest population in terms of Syrians in Turkey 7. Next is the city. Syrians working in-dependently on their behalf are economic, social, controversial and legal issues. Legal processes, thoughts caused by positive discrimination in public or among the public can be cited as examples to these problems. The purpose of this study is to investigate the integration of the economy with the different dimensions of Sy-rians working independently on their behalf.