Destinasyon imajı, bütüncül imaj ve kişisel normatif inançların yeniden ziyaret etme niyeti üzerindeki etkisi: Siirt ili örneği
The effect of destination image, holistic image and personal normative beliefs on revisiting intention: Siirt city example
  1. Tez No: 709038
  2. Yazar: SERKAN GÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. LOKMAN TOPRAK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm, Gastronomy and Culinary Arts, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Destinasyon imajı, bütüncül imaj, kişisel normatif inançlar, yeniden ziyaret etme niyeti, Siirt, Destination image, holistic image, personal normative beliefs, revisiting intention, Siirt
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Mardin Artuklu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
Bu araştırmada Siirt ilini ziyaret eden turistler bağlamında destinasyon imajı, bütüncül imaj ve kişisel normatif inançların Siirt destinasyonunu yeniden ziyaret etme niyeti üzerindeki etkisi incelenmiştir. Bu doğrultuda destinasyon kavramı, destinasyon imajı, bütüncül imaj, kişisel normatif inançlar, yeniden ziyaret etme niyeti ve Siirt iliyle ilgili literatür taraması yapılmıştır. Sonrasında Siirt destinasyonuna ziyarette bulunan 228 yerel turistle anket uygulaması yapılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre; destinasyon imajını meydana getiren algısal imaj, duygusal imaj ve davranışsal imaj ile bütüncül imaj ve kişisel normatif inançların Siirt destinasyonunu yeniden ziyaret etme niyeti üzerinde anlamlı etkiye sahip olduğu bulgusu elde edilmiştir. Yanı sıra, katılımcıların çeşitli demografik özellikleri doğrultusunda araştırma değişkenlerinde anlamlı farklılıklara rastlanmıştır.
Özet (Çeviri)
In this research, the effect of destination image, holistic image and personel normative beliefs on revisiting intention to Siirt destination is investigated in terms of tourists who visited Siirt city. In this respect, literature review was made on destination concept, destination image, holistic image, personal normative beliefs, revisiting intention and Siirt destination. Then, a survey was made with 228 local tourists who visited Siirt destination. According to the research results, the findings that cognitive image, affective image and behavioural image composing destination image, and also holistic image and personal normative beliefs have significant effect on revisiting intention to Siirt destination. Moreover, the finding that some variables differentiate according to some demographic features of the participants was reached.