MIMO antenna for 5G laptops
5G dizüstü bilgisayarlar için MIMO anteni
- Tez No: 710974
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SAEID KARAMZADEH
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: 5G MIMO, telekomünikasyon teknolojisi, dairesel polarizasyon, 5G MIMO, telecommunication technology, circularly polarizatio
- Yıl: 2021
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 73
Özet
Bilgisayarların ilerlemesi, karmaşık ve karmaşık uygulamaları gerçekleştirme yeteneklerinde ve modern yaşamla bütünleşmelerinde belirgin hale geldi. Bilgisayar teknolojisinin evrimi, teknolojinin günlük yaşamdaki büyümesinden sorumlu olan kilit bir bileşen olan veri aktarımının evrimi ile eşleşmelidir. Hal böyle olunca, taşınabilir cihazlar bir zorunluluk haline geldi ve bu tür cihazların çoğu cep telefonu iken, dizüstü bilgisayarlar daha güçlü oldukları ve daha gelişmiş işlemleri yapabildikleri için müthiş bir marj oluşturuyor. Bu nedenle, yüksek hızda veri aktarabilmeleri ve alabilmeleri için en son telekomünikasyon teknolojisini dizüstü bilgisayarların içine entegre etmek önemlidir. Bu tezde, bir 5G MIMO mikroşerit anten sunulmaktadır. Antenin tasarımı, modern bir dizüstü bilgisayarın içine sığacak ve 3 GHz'in üzerindeki frekanslarda çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Antenin yeniliği, benzersiz bir tasarım kullanılarak dairesel olarak polarize edilmesinde sunulmaktadır. Antenin dairesel polarizasyonu, eksenel oranı incelenerek analiz edilecektir. Bu, önceki araştırmaların çalışmaları ve çoklu tasarım değişiklikleri yoluyla gerçekleşir. Nihai tasarım, 5 dB kazançlı 35 × 9 mm2 dikdörtgen bir antendir.
Özet (Çeviri)
The advancement of computers has become apparent in their abilities to perform intricate and complicated applications as well as their integration within modern life. The evolution of computer technology should be matched by evolution of data transfer, a key component that is responsible for the growth of technology in everyday life. As such, portable devices have become a necessity, and while the majority of these types of devices are mobile phones, laptops make up a formidable margin, as they are more powerful and capable of performing more advanced operations. It is therefore important to integrate state-of-the-art telecommunication technology inside laptops so that they are able to transfer and receive data at a high rate. In this thesis, a 5G MIMO microstrip antenna is presented. The antenna's design is meant to fit inside a modern laptop and operate at frequencies above 3 GHz. The antenna's novelty is presented in it being circularly polarized through using a unique design. The antenna's circular polarization would be analyzed by studying its axial ratio. This is through studies of previous researches and multiple design alterations. The final design is a 35 × 9 mm2 rectangular antenna with 5 dB gain.