Innovation management in sme and process, product organization development based on satisfaction of customer
Kobi ve süreçte inovasyon yönetimi, müşteri memnuniyeti dayalı ürün organizasyonu geliştirme
  1. Tez No: 720689
  2. Yazar: OMAR EL AZZOUZI
  3. Danışmanlar: PROF. GÖZDE ULUTAGAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Endüstri ve Endüstri Mühendisliği, Industrial and Industrial Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: İnovasyon Yönetimi, Müşteri Memnuniyeti, Organizasyon İnovasyonu, KOBİ'lerde İnovasyon Yönetimi, Ürün Geliştirme, Süreç Yönetimi, Innovation Management, Customers Satisfactions, Organization Innovation, Innovation Management in SME, Product Development, Process Management
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Maden Mekanizasyonu ve Teknolojileri Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
KOBİ'lerde Yenilik Yönetimi, günümüzde özellikle KOBİ'lerde Yenilik Yönetimi'nin en tanınmış konusu haline geliyor. Buna ek olarak firmalar üç önemli konunun geliştirilmesine odaklanmalıdır: Ürün geliştirme, Süreç geliştirme ve Organizasyon geliştirme. Öte yandan inovasyon Yönetimi, pazarlama departmanı üretim departmanı İK departmanı gibi şirketin çeşitli sektörlerinde de geliştirilebilir. Çoğu araştırmacı, müşteri ihtiyaçlarına ve hizmet veya üründen satış için piyasaya sürmeden önce beklentilerine odaklanmamıştır, bu yöntem firmadaki herhangi bir yeniliği hızlı ve kolay bir şekilde geliştirmenin kısa bir yolunu sağlar. müşterilerin ihtiyaçları olan hedef. Ayrıca bu çalışma, müşterilerin ihtiyaç ve hedeflerine kolayca ulaşmalarına yardımcı olan organizasyonda yeni fikirler geliştirerek organizasyondaki inovasyon yönetimi ile müşteri memnuniyetini birleştirmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
Innovations Management in SME becomes the most popular topic in the present specifically Innovation Management in SME's. In addition firms should focus in development of three important significant which are: Product development, Process development and Organization development. On second thought, innovation management may be created in a range of business patch, Including Marketing, Manufacturing, HR, And so on. Nearly all researchers do not revolve around the customers' desire and expectation from a service or product before releasing it into the market for sale; however, this way provides a quick and easy style to improve any innovations ideas in the firm because it is directly related to the target, which is the customers' needs. Furthermore, this research aims to integrate organizational innovation management with customer satisfaction by creating new ideas in the company that assist customers in meeting their requirement and achieving their goals.