Aile problemlerinin çözümünde manevi rehberliğin rolü
  1. Tez No: 721723
  2. Yazar: EBRU DUVA
  3. Danışmanlar: PROF. DR. NEDİM BAHÇEKAPILI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Psikoloji, Religion, Psychology
  6. Anahtar Kelimeler: Evlilik, Aile, Psikoloji, Din, Manevi Rehberlik, Marriage, Family, Psychology, Religion, Spiritual Guidance
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Islamitische Universiteit Europa
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 111
Özet
Aile problemlerinin çözümünde manevi rehberliğin rolü adlı tezimiz, giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, toplumun en küçük yapı taşı olan aile kurumunun önemi, din ile ilişkisi ve aile problemlerinin çözümünde manevi rehberliğin rolü üzerinde durulmuştur. Ayrıca araştırmanın problemi, amacı, önemi, sınırlılıkları, yöntemi, kavramsal analizi ve planı hakkında bilgilendirmede bulunulmuştur. Birinci bölümde, aile kavramı, önemi, görev ve fonksiyonları, dinler açısından da ele alınıp işlenmektedir. İkinci bölümde, aile de oluşabilecek problemler ve aile birliğinin önemi Hz. Muhammed Mustafa (s. a. v)'in örnek aile yapısıyla ilişkilendirilerek aktarılmıştır. Ayrıca evli çiftler üzerinde anket yapılıp, değerlendirmelerde bulunulmuştur. Üçüncü bölümde ise manevi rehberliğin tanımı ve tarihçesinden bahsedilmekte özellikle aile problemlerinin çözümünde manevi rehberliğin öneminden bahsedilmiştir. Manevi rehberlerde bulunması gereken özellikler ve uygulama alanları röportajlarla zenginleştirilmiştir. Çalışma sonuç bölümüyle bitirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The thesis called“the role of spiritual guidance in solving family problems”consists of an introduction and three chapters. The introduction highlights the importance of family, which forms the basic building block of any society. Further its relationship with religion and the role of spiritual guidance in solving family problems has been analyzed. In addition, the problem, aim, importance, limitations, method, analysis and plan of the research have been discussed. In the first chapter, the importance, duties and responsibilities of a family have been outlined in light of religion. The second chapter focuses on possible problems and the importance of family cohesion, related to the exemplary family structure of the prophet Muhammad Mustafa (s.a.w). In addition, married couples were surveyed and assessed. The final and third chapter deals with the definition and history of spiritual guidance, with a focus on the importance of spiritual guidance in solving family problems. The characteristics and application areas in spiritual guides have been supplemented by interviews. The study is finalized with a conclusion.