Ortaokul ve lise yöneticilerinin otantik liderlik düzeylerinin incelenmesi(KKTC örneklemi)
  1. Tez No: 722497
  2. Yazar: SEMATTİN ÖZTÜRK
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. Gökhan İSKİFOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Otantik liderlik, umut, öz yeterlilik, Authentic leadership, hope, self-competence
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: European University of Lefke
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu araştırmada ortaokul ve liselerde görev yapan yöneticilerin otantik liderlik düzeylerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda KKTC örneklemi araştırılmıştır. Araştırmaya katılan ortaokul ve liselerde görev yapan yöneticilerinin otantik liderlik düzeyleri incelemede“Korelasyon Analizi”,“Regresyon Analizi”kullanılmıştır. Araştırmaya katılan ortaokul ve liselerde görev yapan yöneticilerin otantik liderlik düzeyleri“Korelasyon Analizi”“Regresyon Analizi”ile incelenmesi sonucunda anlamlı sonuçlar ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this research is to investigate the authentic leadership levels of secondary and high school managers. For this reason, TRNC sample was taken into consideration. Correlation and regression analysis have been used to find out authentic leadership levels of secondary and high school managers participated in this study. The results of analysis have shown that the authentic leadership levels of managers are high enough to call them as authentic leaders. On the other hand, the results showed that there were no significant differences between male and female managers in regards to authentic leadership levels.