Müslüman çocukların ibadet eğitimin'de manevirehberlik(Almanya örneği
- Tez No: 722519
- Danışmanlar: DR. OSMAN BODUR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Din, Sosyoloji, Religion, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Çocuk, İbadet, Anne-Baba, Din görevlisi, Manevi Rehberlik, Children, Worship, Parents, Religious officer, Mosque, Spiritual Counseling
- Yıl: 2018
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Islamitische Universiteit Europa
- Enstitü: Yurtdışı Enstitü
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
Bu araştırma 'Almanya'da yaşayan Müslüman çocukların ibadet eğitiminde manevi rehberlik' konusunu değişik boyutlarıyla tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu amacı gerçekleştirmek için önce konunun teorik zemini hazırlanmış, daha sonra çocukluk döneminde ibadet eğitimi ile ilgili anket uygulaması yapılmış ve yapılan bu anket uygulaması istatistiki metotlarla incelenerek tamamlanmıştır. Anket uygulaması Almanya Düsseldorf bölgesindeki camilerimize hafta sonları gelen öğrenciler üzerinde yapılmıştır. Bu çalışma üç bölümden meydana gelmektedir. Birinci bölümde; Manevi rehberlik ve Almanya'da Din eğitimi, ikinci bölümde; Çocukluk döneminin karakteristik özellikleri, Üçüncü bölümde ise çocukluk dönemde ibadet eğitimi (Almanya örneği Anket çalışması) değerlendirilmiştir. Sonuç olarak yapılan bu çalışma neticesinde, Almanya'da yaşayan Müslüman çocukların ibadet eğitiminde manevi rehberliğin gerekli olduğu tespit edilmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler, değerlendirilmiş ve konu değişik boyutlarıyla incelenmiştir. Son olarak sonuç bölümünde, tez içerisinde yapılan değerlendirme ve öneriler yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
This research was carried out in order to determine different aspects of spiritual guidance in the education of Muslim children living in Germany. In order to realize this purpose, the theoretical ground of the subject was prepared, then a questionnaire related to education on childhood education was applied and this questionnaire application was completed by examining the statistical methods. The survey was conducted on weekdays from our students in Düsseldorf, Germany. This work has three parts. In the first chapter; Spiritual guidance and Religious education in Germany; In the third part, childhood education in worship (German case survey) was evaluated. As a result of this study, I found that Muslim children living in Germany need spiritual guidance in prayer training. The data obtained from the study were evaluated and examined with different dimensions. Finally, in the conclusion section, the evaluation and suggestions made in the thesis are included.