Alman medyasında Hz.Muhammed ve hadis algısı(son on beş yıl)
  1. Tez No: 723761
  2. Yazar: YUNUS YÜKSEL
  3. Danışmanlar: DR. OSMAN BODUR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, İletişim Bilimleri, Religion, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Alman basını, Hz Muhammed, İslam, Almanya, German media, Prophet Mohammad, Islam, Germany
  7. Yıl: 2018
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Islamitische Universiteit Europa
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Alman Medyasında Hz. Muhammed ve Hadis Algısı konulu Yüksek Lisans Tezimiz; Giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş Bölümünde; Araştırmanın konusu, amacı, önemi, araştırmanın metodu, kaynakları ve konunun sınırlandırılmasını ele aldık. Birinci Bölümde; Almanya'da oryantalistlerin İslam'a bakışları hakkında genel bir değerlendirme yaptıktan sonra Der Spigel dergisinin yayın dünyasındaki rolü ve etkisi üzerinde durup Almanya'da İslam ve Müslümanlar hakkında bilgiler verdik. İkinci bölümde; Günümüz Alman basınında Hz. Muhammed'in şahsına, peygamberliğine ve hadislere yönelik yaklaşımları, Hz. Peygamber'in Epilepsi hastası olduğu iddiasını, Hz. Peygamber'in evlilikleri ve şehvet düşkünü olduğuna yönelik iddiaları, Hz. Peygamber'in çocuk tacizcisi olduğu iddiasını, Hz. Peygamber'in varlığı tartışmalarını, Hz Muhammed'in Avrupa'da imaj sorunu olduğu iddiasını inceledik. Hz. Muhammed 'in dahi bir lider ve reformist bir devrimci olarak görülmesi, kendisini peygamber ilan edebilmek için geliştirdiği üç aşamalı plan iddiası, Hz. Muhammed 'in İslam dinini başka din ve kültürlerden aldığı iddialarını yine bu bölümde araştırdık. Bununla birlikte Hz Muhammed' in terör ve şiddete söz ve davranışları ile ilham verdiği ile ilgili iddiaları da bu bölümde değerlendirdik. Üçüncü bölümde; tezimizin değerlendirme ve sonucunu yazarak tezimizi bitirdik.
Özet (Çeviri)
Our master thesis subjected“Perceptions of the prophet Mohammad and his sayings (Ahadith) in the German media”is consisting of an introduction section and three chapters. In the Introduction section is found the research subject, aims of the project and its importance, methods of the research and its sources. In addition, limits of subject area is given therein. In the First Chapter is given a general evaluation of the views of orientalists in Germany on Islam. Afterwards the role and influence of the magazine“Der Spiegel”in the publishing industry is emphasized and then there is given information about Islam and Muslims in Germany. In the Second Chapter the approaches of contemporary German media to the Prophet Mohammad his person, his prophethood and his ahadith is examined. Furthermore, following claims are examined: Prophet Mohammed being an epileptic, the marriages of the Prophet and he being depraved, the Prophet being pedophile, discussions of the existence of the Prophet, the prophet Mohammad having image problems in Europe. Again in this chapter is examined the prophet Mohammed seen as a genius leader and a revolutionary reformist, the claim about he having a three-step plan to get himself accepted as a prophet, the claims that he created the religion Islam out of what he took from other religions and cultures. Additionally, the claims about Prophet Mohammad with his sayings and being inspiring to terror and violence is also examined in this chapter. In the Third Chapter the research paper are finished by discussing our results and drawing conclusions.