Nesâî'nin süneni özelinde Kitâbü'l-istiâze hadislerinin tahrîc ve değerlendirmesi
The source value of hadithes of Kitâbü'l-istiâze with special reference to Nesâî's sunan
  1. Tez No: 724720
  2. Yazar: İBRAHİM ENSARİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HURİYE MARTI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Nesâî, Sünen, Kübra, Müctebâ, sahih, hasen, zayıf, Nesâî, Sunen, Kubra, Mucteba, Precise, Hasen, Weak
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hadis Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 126
Özet
Bu çalışmada Nesâî'nin Sünen'inde Kitâbü'l-İstiâze bölümünde yer alan hadislerin tahrîc ve değerlendirmesi hedeflenmiştir. Çalışma iki bölüm ve bir sonuçtan oluşmaktadır. Birinci bölümde müellif, ilmi şahsiyeti, hocaları, öğrencileri, eserleri ve süneni tanıtılmıştır. İkinci bölümde istiâze kavramı ve konuyla ilgili hadislerin tahrîc ve değerlendirmeleri yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise Kütüb-i Sitte'de sadece Nesâî'nin Süneninde Kitâbü'l-İstiâze bölümünün olmasının muhtemel sebeplerine değinilmiş ve genel bir değerlendirmede bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
In this study, it is imed to interpret and evaluate the hadiths in the Kitabul-İstiaze section of nesai's Sunen. The study comprised of the ports and a conclusion In the first part, the avthor, his scientific personality, teachers, students, Works and Sunen were introduced. In the second part, the interpretation and evaluation of the concept of istiaze and the hadiths which related to the subject were made. In the conclusion part, the passible reasons fort he fact that there is only the Kitâbü'l-İstiâze section in the Sunen of Nesâî in Kütûb-i Sitte are mentioned and a general evaluation was made.