Local government autonomy in Nigeria; Issues, problems and prospects: A case study of njaba local government council area
Nijerya da yerel yönetim özerklik; Sorunlar, sorunlar ve umutlar: Njaba yerel yönetim konseyi alanı üzerine bir durum çalışması
  1. Tez No: 725109
  2. Yazar: EMEZİE JOHNBOSCO UCHE
  3. Danışmanlar: DOÇ. MEHMET CEM OĞULTÜRK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Siyasal Bilimler, Public Administration, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Yönetim, Özerklik, Finans, Hükümet, Yargı Yetkisi, Meşru, Nijerya, Administration, Autonomy, Finances, Government, Jurisdiction, Legitimate, Nigeria
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
Yerel yönetim her zaman kırsal dönüşümün vazgeçilmez bir kaynağı olarak öne çıkıyor ve esas olarak bu amaçla kurulmuş, bu asil amacın gerçekleşmesini sağlamak için anayasal olarak özerklik, kırsal kalkınmanın kolaylaştırıcısı olarak yerel yönetime verilmiştir. Nijerya'daki yerel yönetim konseyleri tarafından uygulanan özerklik düzeyini ve bu özerkliğin engellenmediği takdirde kırsal dönüşümü ne ölçüde ilerlettiğini bulmak bu araştırma çalışmasının temelamacıdır. Bu nedenle, bu araştırma çalışması Nijerya'da yerel yönetim yönetiminin tam sosyo- ekonomik, siyasi, mali, idari ve kurumsal özerkliğinin sorunlarını ve olanaklarını araştırmıştır. Çalışma, araştırma sorularına dayalıdır ve bu nedenle; Njaba'da yerel yönetim özerkliği ile finansman arasındaki ilişki nedir? Yerel yönetim özerkliği ile yerel yönetim konseyinin yasal işlevlerinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi arasındaki ilişki nedir? Nijerya'da yerel yönetim özerkliği uygulaması ile siyaset arasında mevcut ilişki nedir? Çalışma, esas olarak Njaba Yerel Yönetim Konseyi personeli ve Imo Eyaletindeki diğer üç (3) jeopolitik bölge arasından seçilen katılımcılardan yanıtlar üretmek için açık uçlu anketler ve odaklanmış grup tartışmaları kullanmıştır; Okigwe, Orlu ve Owerri. Elde edilen bulgulara dayanarak, Nijerya'daki yerel yönetimlerin, ilk olarak 1976 Yerel Yönetim Reformları ve ardından Nijerya Federal Cumhuriyeti'nin 1979 ve 1999 anayasalarında görüldüğü gibi makul miktarda anayasal özerkliğe sahip oldukları söylenebilir. Yerel yönetimlerin özerkliğine yönelik başlıca tehditler, büyük ölçüde yetersiz finansman ve yerel yönetim konseylerinin anayasal işlevleri, yasal görevleri, finansmanı, statüsü ve yapısı üzerinde daha büyük ölçüde eyalet hükümetleri ve daha az ölçüde federal hükümet tarafından sürekli ihlaller olmaya devam etmektedir. Başlıca bulgular ışığında, araştırma ayrıca, yerel yönetim konseylerinin, diğer üst düzey yönetim düzeylerini kısıtlayan bir anayasal hükmün olmasını sağlayarak, tam teşekküllü bir hükümet düzeyi olarak meşru özerkliğe sahip olmalarına izinverilmesi gerektiğini öneren bazı öneri ve avsiyelerde bulunmuştur. kendi yetki alanlarındaki yerel yönetim işlevlerine, maliyesine ve yasal yükümlülüklere uygunsuz müdahaleden.
Özet (Çeviri)
Local government always stands out as an indispensable source of rural transformation and it was mainly established for this purpose, to ensure the actualization of this noble objective, autonomy was constitutionally granted to the local government as a facilitator of rural development. It is the primary purpose of this research work to find out the level of autonomy exercised by the local government councils in Nigeria and the extent to which this autonomy, if unhindered, advances rural transformation. Therefore, this research study investigated the problems and possibilities of full socio- economic, political, fiscal, administrative and institutional autonomy of local government administration in Nigeria. The study is predicated on research questions thus; what is the relationship between local government autonomy andfunding in Njaba? What is the relationship between local government autonomy and effective performance of the statutory functions of the local government council? What is the relationship existing between the implementation of local government autonomy and politics in Nigeria? The study employed the use of open ended questionnaires and focused group discussions to generate responses from respondents selectedchieflyamongNjabaLocalGovernmentCouncil staff and the other three (3) geopolitical zones in ImoStatenamely; Okigwe, OrluandOwerri. Based on the findings, it can be said that local governments in Nigeria have enjoyed a reasonable amount of constitutional autonomy as firstly seen in the 1976 Local Government Reforms followed by the 1979 and 1999 constitutions of the Federal Republic of Nigeria. The major threats to the autonomy of local governments remain gross inadequate financing and incessant encroachments upon the constitutional functions, statutory duties, finances, status and structure of local government councils to a larger extent by the state governments and to a lesser extent by the federal government. Inview of the major findings, the research also made some suggestions and recommendations proposing that local government councils should be allowed to enjoy legitimate autonomy as a full-fledged level of government by ensuring that there will be a constitutional provision restraining other higher levels of government from undue interference with local government functions, finances and statutory obligations within their respective areas of jurisdiction.