A technical and economic feasibility study for the establishment of thermal power station to meet Dhuluiya district electric energy demand for the next decade
Önümüzdeki on yılın Dhuluiya ilçesi elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için termik santrali kurulmasına ilişkin teknik ve ekonomik fizibilite çalışması
  1. Tez No: 726851
  2. Yazar: MUAYAD METEAB SALIM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÖZDE ULUTAGAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mühendislik Bilimleri, Engineering Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Elektrik enerjisi, Elektrik enerjisi fizibilitesi, Elektrik barajları, Electrical energy, Electrical energy feasibility, Electric dams
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Mühendislik Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 62
Özet
Enerji, yaşamın belkemiğidir ve her uygar ülkede ilerlemenin ve ilerlemenin en önemli kaynaklarından biridir. Buna olan talep, bireylerin talebi ile sınırlı değildir, ancak elektrik olmadan hiçbir devlet faaliyetinin gerçekleşemeyeceği söylenebilir. Her durumda, tüm üretken sektörler elektrik tüketir ve bu, nüfusun artması, kentleşme, sosyal hizmetler, sanayi, tarım ve hizmet üretimi faaliyetleri ile elektrik talebinin artması anlamına gelir. Bu nedenle, önümüzdeki yıllarda da tamamlanması planlanan konut ve hizmet birimlerinin sayısındaki artış nedeniyle taşkınlarda elektrik enerjisine olan talep artmaya devam etmektedir. Önümüzdeki planlarda uygulanacak sanayi ve tarım projeleri hakkında. Bu, elektrik gücü arzındaki açığın kümülatif bir açık olduğu anlamına gelir. 2018-2020 Ulusal Kalkınma Planı'na göre, 2019'daki talep, yaklaşık %50'lik bir açıkla 28.723 MW idi. Bu çalışma, önümüzdeki on yılda elektrik ihtiyacını karşılamak üzere Dhuluiya ilçesinde bir termik santral kurmanın fizibilitesini değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. İnsanlara yeterli miktarda elektriğin sağlanamaması nedeniyle elektrik, Irak'taki en yaygın sorunlardan biridir, örneğin, 2022'de toplam elektrik ihtiyacı yaklaşık 36253 MW'dır, bu da elektrik gücü sağlamada bir açık olduğu anlamına gelir. 22000 MW, bu sorun bu çalışmanın yapılmasının nedenlerinden biriydi. Öte yandan 1987 yılında Irak'ın bazı bölgelerine termik santral kurmak için Planlama Bakanlığı'na dahil edilen ve %6'lık bir başarı elde eden ancak Körfez savaşı nedeniyle durdurulan bir proje vardı. Dhuluiye, başkent Bağdat'ın 80 km kuzeyinde, Dicle Nehri'nin doğu kıyısında, Selahaddin Valiliği'ne bağlı 55.000 nüfuslu bir şehirdir. Bu çalışma, bu istasyonların genel tanımlarını ve ilgili bilgileri göstermiş, ardından mevcut nüfusu ve dükkanlar, marketler, evler, bölümler ve tarım motorları gibi diğer tüketimleri ve bu tüketimlerin önümüzdeki on yılda beklenen büyümesini değerlendirerek fizibilitesini araştırmıştır. ve bu istasyonun sağlayacağı güçle kontrol edin. Öte yandan, bir grup insandan oluşan bir anket aracılığıyla bu proje hakkındaki kamuoyunu değerlendirin ve ardından tüm bu sonuçları çalışmada gösterildiği gibi analiz edin.
Özet (Çeviri)
Energy is the backbone of life and one of the most important sources of advancement and progress in every civilized country. The demand for it is not limited to the demand of individuals, but it can be said that no state activity can take place without electricity. In any case, all productive sectors consume electricity, and this means that the demand for electricity grows with the increase of the population, urbanization, social services, industrial, agricultural and service production activities. Therefore, the demand for electrical energy in flooding continues to increase due to the increase in the number of housing and service units planned to be completed during the coming years as well. On the industrial and agricultural projects that will be implemented during the coming plans. This means that the deficit in the supply of electric power is a cumulative deficit. According to the National Development Plan 2018-2020, the demand in 2019 was 28,723 MW, a deficit of about 50%. This study was conducted to assess the feasibility of establishing a thermal power plant in Dhuluiya district in order to covering the electricity need in next decade. The electricity is one of the most common problems in Iraq due to the continuous failing in providing the adequate amounts of electricity to people, for example, in 2022 the overall need of electricity almost 36253 MW which means there is a deficit in providing electrical power by 22000 MW, that problem was one of the reasons to conduct this study. on the other hand, there was a project included in the Ministry of Planning to establish thermal power plants in some Iraqi regions in 1987 and had an accomplishment of 6% but was stopped because the Gulf war. Dhuluiya is a city located 80 km to the north of the capital, Baghdad, on the eastern bank of the Tigris River, with a population of 55,000, a district belonging to Salah al-Din Governorate. This study showed the general descriptions of these stations and related information, then searched the feasibility by assessing the current population and other consumptions such as the shops, markets, houses, departments and agricultural engines, and the expected growth of these consumptions in the next decade and check them with the power will be provided by this station. On the other hand, evaluate public opinion about this project by means of a questionnaire of a group of people, and then analyzing all these results as shown in the study.