Strategic orientation of digital marketing for a small start-up company i̇ncluding the use of swot analysis to develop businesses under covi̇d-19
Kovid-19 kapsamında işletmeler geliştirmek için swot analizi kullanımı dahil küçük bir şirket için dijital pazarlamanın stratejik yönlendirilmesi
  1. Tez No: 727298
  2. Yazar: MOHAMMAD DAOUD
  3. Danışmanlar: PROF. DR. KAĞAN OKATAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: COVID-19, SARS-CoV-2, sosyal medya, Ağ analizi, hesaplamalı sosyal bilimler GZFT, Sosyal medya, Küçük Başlangıç İşletmesi, Rekabetçi Bilgi”, COVID-19, SARS-CoV-2, social media, network analysis, computational social sciences SWOT, Social Media, Small Start-Up Business, Competitive Knowledge”
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 99
Özet
Bu tezin amacı, Facebook ve Google Web Sitesi gibi sosyal ağ sitelerinde çevrimiçi reklamcılığın faydalarını incelemek ve deneyimlemektir. Sosyal medya kullanımı yoluyla çalışan görüşmeleriyle ilgili kaliteli veriler toplayan bu çalışma, aynı zamanda güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler (GZFT) çerçevesinde kurumsal farkındalığı artırma kavramına dair kanıtlar sunmaktadır. Sevkiyat sırasında, koronavirüs (COVID-19) dünyadaki birçok ülkenin vatandaşlarına, kaynaklarına ve ekonomilerine zarar vermişti. Küresel olarak, seyahat kısıtlamaları, hücre hapsi ve şirket kapanışları gibi sosyal bozulma önlemleri toplumun yapısını değiştiriyor. Araştırmacı, anketi temel veri toplama yöntemi olarak kullanmıştır. Örnekleme, araştırma sürecinde önemli bir kavramdır. Dolayısıyla bu çalışma, hem görüşmelerinde hem de“144 boyutlu örneklem”anketinde sizin örnekleminizi aldı. İnsanlar, bazıları pazarlama araçlarını kullanan temel rastgele örnekleme süreci kullanılarak seçildi. Çalışmada SPSS programı ve Google Sheet yardımıyla tanımlayıcı istatistikler ve geriye dönük istatistiksel testler kullanılmıştır. Bu makale ayrıca, tüm sektörler üzerinde derin bir etkisi olan COVID-19'un işletmeler üzerindeki etkisini ve sosyal medya platformunun hızlı büyümesinin işletmeleri nasıl etkilediğini analiz etmektedir.
Özet (Çeviri)
The purpose of this study is to look at and experience the benefits of online advertising on social networking sites such as Facebook and the Google Website. By collecting quality data related to employee interviews through the use of social media, this study also provides evidence of the concept of raising corporate awareness through a framework of strengths, weaknesses, opportunities, and threats (SWOT). At the time of shipment, the coronavirus (COVID-19) had wreaked havoc on the citizens, resources, and economies of many countries around the world. Globally, social disruption measures such as travel restrictions, solitary confinement, and corporate closures are changing the structure of society. The advertising style and marketing concept have changed to get customers closer and easier. A descriptive research strategy was used to conduct the research. The researcher used the questionnaire as a method of collecting basic data. Sampling is an important concept in the research process. So, this study took your sample both in its interviews and in the“144 size sample”questionnaire. People were selected using the basic random sampling process, some of whom are using marketing tools. With the help of the SPSS program and Google Sheet, descriptive statistics and retrospective statistical tests were used in the study. This article also analyzes the impact of COVID-19 on businesses, as it has had a profound impact on all industries, and how the rapid growth of the social media platform has affected businesses.