Yabancı dil öğretiminde alternatif yönelimler ve müzikle Arapça öğretimi
Alternative approaches in teaching foreing language and teaching Arabic with music
  1. Tez No: 728809
  2. Yazar: MEVLÜDE ARICI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMAİL DEMİR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Yabancı dil, Arapça, müzik, bilişsel başarı, Foreign language, Arabic, music, cognitive achievement
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 107
Özet
“Müzik etkinlikleriyle desteklenmiş bir sistemde yabancı dil öğrenen öğrenciler, klasik yöntemlerle eğitim alan öğrencilere kıyasla daha kalıcı ve daha kolay öğrenim gerçekleştirirler ve bunun sonucunda da bu dersteki akademik başarıları daha yüksek olur. Müzikle eğitim bilişsel başarıyı artırır.”hipoteziyle yola çıkılan bu çalışma günümüzde hayatın her alanında olan müziğin eğitim alanında özellikle yabancı dil alanında kullanılabilirliğini ve bilişsel başarıya olan etkisini incelemek için yapılmıştır. Üç bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde Arapça öğretiminin tarihsel seyri, Arapça öğrenmenin amacı ve kullanım alanları ile yabancı dil, dil gelişim süreci ve ülkemizde yabancı dil öğretim programları incelenmeye çalışılmıştır. İkinci bölümde yabancı dil öğretiminde alternatif yönelimler ve son bölümde müzikle Arapça öğretimi konuları işlenmiştir.
Özet (Çeviri)
“Students who learn a foreign language in a system supported by musical activities perform more permanent and easier learning than students who receive education with classical methods, and as a result, their academic success in this course will be higher. ”Education with music increases cognitive achievement." This study, which started with this hypothesis, was conducted to examine the usability of music, which is in every field of life today, in the field of education, especially in the field of foreign language, and its effect on cognitive success. In the first part of the study, which consists of three parts, the historical course of Arabic teaching, the purpose and usage areas of Arabic learning, foreign language, language development process and foreign language teaching programs in our country have been tried to be examined. In the second part, alternative orientations in foreign language teaching and in the last part, the subjects of teaching Arabic with music are discussed.