The Role of reformulation in subsequent writing
Yeniden oluşturma adlı geri besleme tekniğinin yazma becerisinin gelişimi üzerindeki etkisi
- Tez No: 72977
- Danışmanlar: PROF. DR. HÜSNÜ ENGİNARLAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Education and Training, English Linguistics and Literature
- Anahtar Kelimeler: Yazma, Geri Besleme, Yeniden Oluşturma. vi, Writing, Feedback, Reformulation. iv
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 139
Özet
oz YENİDEN OLUŞTURMA ADLI GERİ BESLEME TEKNİĞİNİN YAZMA BECERİSİNİN GELİŞİMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Gökçe, Side Elif Yüksek Lisans Tezi, İngiliz Dili Eğitimi Öğretimi Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Hüsnü Enginarlar Mayıs 1998, 125 sayfa Bu tezin amacı,“Yeniden Oluşturma”adlı alternatif geri besleme tekniğinin öğrenci kompozisyonlarında geleneksel "kodlu sistenTden daha belirgin bir gelişme sağlayıp sağlamayacağını araştırmaktır. Bu amaçla, Orta Doğu Teknik Üniversitesi birinci sınıf öğrencilerinden seçilen iki denek grubu, belirtilen iki değişik geri besleme tekniğine tabi tutulmuştur, öğrenci de bunlardan yararlanarak kompozisyonuna son biçimi verir. Her iki gruba da bu geri besleme teknikleri bir dönem boyunca peşpeşe yazılan üç kompozisyon süresince uygulanmıştır. Bu süre boyunca, deneklerin yazdıkları kompozisyonların son biçimlerinden aldıkları notlar bağımsız t-testi uygulanarak kıyaslanmıştır. Tüm istatistiksel hesaplamalarda yeniden oluşturma tekniğiyle geri besleme alan deney grubunun geleneksel geribeslemenin uygulandığı kontrol grubundan daha üstün olduğu gözlemlenmiştir. Fakat, denek gruplarının İngilizce 102 dersi final sınav kompozisyonlarından aldıkları notlar bağımsız t-testi ile karşılaştırıldığında, deney grubu ile kontrol grubu notlarının arasındaki farkın istatiksel olarak anlamlı olmadığı görülmüştür. Bu sonucun, birçok nedeni olabilir. Bunlardan en önemlisi final sınavı kompozisyonlarının tek öğretim görevlisi tarafından okunmuş olmasıdır. Istatistiki sonuçlan tutarsız gözükse de, geri besleme anket formlarından elde edilen veriler yeniden oluşturma tekniğini destekler görünmektedir. Sonuç bölümü, çalışmanın eksiklik ve kısıtlıklarmı tartışmakta ve bazı öneriler sunmaktadır.. I. I'
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ROLE OF REFORMULATION IN SUBSEQUENT WRITING Gökçe, Şule Elif M. A., in English Language Teaching Supervisor: Prof.Dr. Hüsnü ENGİNARLAR May 1998, 125 pages The purpose of this thesis was to investigate if an alternative feedback technique called reformulation would make more significant. r improvement in subsequent writing of EFL students than the traditional coded-system. With this purpose, two subject groups, among Middle East Technical University freshman classes, were chosen and exposed to these two different types of feedback. The groups were provided with these different feedback techniques in three consecutive essay writing cycles throughout one term. During this procedure, the grades the students got from the final versions of each of the three essays were compared using an independent t-test. In all these statistical computations it was observed that the experimental group receiving feedback through reformulation, outperformed the control group making use of the traditional feedback. iiiHowever, when the grades of the essays written in the ENG. 102 Final Exam were compared with an independent t-test, it was seen that the difference between the experimental and control groups' grades was not statistically significant. There may be several reasons for this outcome, the most important of which being the fact that these papers were graded by one teacher only. Although the statistical results are somewhat inconsistent, the data from the feedback forms seemed to support the reformulation technique. The conclusion discusses some implications and limitations of the study.