Avrupa Birliği yerel ve bölgesel kalkınma politikalarının analizi: Yunanistan örneği
Analysis of the European Union's local and regional developmentpolicies : xample of Greece
- Tez No: 730467
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET ATAKİŞİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Ekonomi, Economics
- Anahtar Kelimeler: European Union development policies, local government, development development, credit assistance
- Yıl: 2022
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Trakya Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 76
Özet
Bu tezin kapsamında Avrupa Birliği'nin 2014-2020 yıllarında olan Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Kalkınma Politikaları gözden geçirilerek yerel ve bölgesel yönetimine yönelik program ve çalışmaları ve Yunanistan'da hayata geçirilmiş örnekler değerlendirilmektedir. Bu çalışma üç ana bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde, Avrupa Birliği üye devletlerin durumu, yerel ve bölgesel yönetimlerin tanıtımı yapılmaktadır. İkinci bölümde kalkınma politikalarının Avrupa Birliği şehirleri için önemi ve bu politikaların gereksinimi açıklamaktadır. İkinci bölümün devamı yerel ve bölgesel kalkınma politikaların tarihçesi ve bu politikaların tanıtımından oluşmaktadır. Üçüncü bölüm ise çalışmanın ana bölümü olup, Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Kalkınma Politikalarına Yunanistan örnekleri incelemesine yer verilmektedir. Ayrıca, Yunanistan'da uygulamaya geçirilmiş bu örnekler incelenerek değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bu tezin amacı Avrupa Birliği Yerel ve Bölgesel Kalkınma Politikaları ve Yunanistan örneği üzerinden incelenmesidir. Mevcut durum hakkında üye ülkelerden ve Yunanistan'ın yaşamış olduğu tecrübelerin örnek olarak incelenmesiyle Türkiye'de yapılacak araştırma veya uyygulamalara katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
This thesis reviews the European Union's Local and Regional Development Policies in the years 2014-2020, and examines its programs and studies about local and regional administration as well as examples that have been implemented in Greece. The study consists of three parts. In the first part, the status of the member states of the European Union, local and regional governments are introduced. In the second part, the importance of development policies for European Union cities and the necessity of these policies are explained. Subsequently, the history of local and regional development policies, as well as main policies are presented. The third part is the main part of the study and includes the analysis of the European Union Local and Regional Development Policies examples that have been put into practice in Greece. The aim of the thesis is to point out the European Union Local and Regional Development Policies, focusing on the examples of policies utilized in Greece. Finally, by examining the experiences of the member countries and Greece as examples, this thesis may suggest a guideline to further research or applications to- be-made in Turkey.