Analysis of slot lines using the spectral domain approach
  1. Tez No: 7309
  2. Yazar: M.NECMİ ALATAŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİLGÜN GÜNALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Yarık Hat, Dağılma Karakteristikleri, Spektral Bölge Yaklaşımı, Slot Line, Dispersion Characteristics, Spectral Domain Approach i ii
  7. Yıl: 1989
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET YARIK HATLARIN SPEKTRAL BÖLGE YAKLAŞIMI ÎLE ANALÎZÎ ALATAS, M. Necmi Yüksek Lisans Tezi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nilgün GUNALP Aralık 1989, 77 + ix Sayfa Yarık hat,mikrodalga tümleşik devrelerinde ve, bazı değişikliklerle, anten uygulamalarında kullanılmaktadır. Yarık hatın dalga boyu ve karakteristik empedansı sabit olmayıp, yarık hat modunun TEM olmayan davranışı yüzünden, frekans ile değişim göstermektedir.Bu değişkenler için kapalı formda ifadeler var olmayıp, yaklaşık çözümler aranmaktadır. Bu tezde bir integral denklem takımı, bir spektral bölge yönteminden yararlanılarak, doğrusal olmayan bir matris özdeger problemine indirgenmekte ve bu özdeger probleminin çözümü aranmaktadır ;Bu özdeger ler, yay ı İma sabitinin değerini vermektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANALYSIS OF SLOT LINES USING THE SPECTRAL DOMAIN APPROACH ALATAS,M. Necmi M. Sc. in Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Assoc- Prof. Dr. Nilgün GÜNALP December 1989, 77 + ix Pages Slot line is used in microwave integrated circuits and, along with some modifications, in antenna applications. The wavelength and characteristic impedance of slot line are not constant but vary with frequency because of the non-TEM nature of the slot line mode. Closed form expressions for these parameters are not available and approximate solutions are sought. In this thesis, a set of integral equations are reduced to a non-linear matrix eigenvalue problem by making use of a spectral domain method and the solution of this eigenvalue problem is sought. The eigenvalues give the value of the propagation constants.