Özel okullarda kurumsal iletişim ve tanıtım
Corporate communication and promotion in private schools
  1. Tez No: 732020
  2. Yazar: YILDIZ AYDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HATİCE NECLA KELEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, İletişim Bilimleri, Education and Training, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal İletişim, Tanıtım, Tanıtım Stratejileri, Corporate Communication, Promotion, Promotion Strategies
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Eğitim Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Eğitim Yönetimi ve Planlaması Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
İletişim, insan hayatının temel parçalarından birisidir. Teknolojide yaşanan gelişmelerle birlikte iletişimde önemli değişiklikler yaşanmıştır. Gelinen noktada iletişim, insanlar için olduğu gibi kurumlar için önemlidir. Bu da kurumsal iletişim kavramını ortaya çıkarmıştır. Özel okullarda kurumsal iletişim, kurumların devamlılığı açısından önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı Türkiye'de özel okullarda kurumsal iletişim kavramını web sitelerini inceleyerek açıklamaktır. Bu bağlamda nitel veri analizi yöntemi kullanılmıştır. Ulaşılan sonuçlara göre araştırmaya dahil edilen tüm okullar kurumsal iletişim ve tanıtım açısından ziyaretçilerin beklentilerini karşılamaktadır. Araştırmada incelenen okullar farklı renkleri kullanma, amaçları karşılamaya göre tasarlanma, yazı tipi boyutu, mobil cihazlara uyum, farklı tarayıcılarda sorunsuz çalışma, logo özellikleri gibi özel okullarda kurumsal iletişim ve tanıtım kriterlerini karşılayacak niteliktedir. 4 farklı özel okulun incelenmesiyle bu sonuçlara ulaşılması, çalışmanın sınırlılıklarını oluşturmaktadır.
Özet (Çeviri)
Communication is one of the basic parts of human life. With the developments in technology, significant changes have occurred in communication. At this point, communication is important for institutions as it is for people. This gave rise to the concept of corporate communication. Institutional communication in private schools is important for the continuity of institutions. The aim of this study is to explain the concept of corporate communication in private schools in Turkey by examining web sites. In this context, qualitative data analysis method was used. According to the results, all the schools included in the research meet the expectations of the visitors in terms of corporate communication and promotion strategies. The schools examined in the research are qualified to meet the criteria of corporate communication and promotion strategies in private schools, such as using different colors, being designed to meet the objectives, font size, compatibility with mobile devices, working smoothly in different browsers. Obtaining these results by examining 4 different private schools constitutes the limitations of the study.