Sağlık işletmelerinde markanın oluşumunda sağlık personelinin işlevleri ve bir araştırma
Functions of health personnel in the formation of brand in healthcare enterprises and a research
  1. Tez No: 732982
  2. Yazar: NEJLA TAKALAK
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEFER GÜMÜŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, İşletme, Health Care Management, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Sağlık Hizmetleri, Sağlık Sektörü, Hastane, Marka, Markalaşma, Health Services, Health Sector, Hospital, Brand, Branding
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Hastane ve Sağlık Kur. Yön. Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 180
Özet
Günümüzde sağlık işletmelerinde gerek küresel düzeyde gerekse ülke genelinde rekabetçi piyasa koşullarında kıyasıya bir yarış yaşanmaktadır. Sağlık işletmeleri bu rekabetçi piyasa koşullarında var olabilmek veya varlıklarını sürdürebilmek için markalaşma çalışmaları yapmak zorundadırlar. Gerek özel hastaneler gerekse kamu hastaneleri birer işletme olmaları nedeniyle markalaşma süreçlerini takip ederek gereken adımları atmaları markalaşma adına önem taşımaktadır. Markalaşma süreci içerisinde sağlık işletmelerinin müşteri konumundaki hastaların istek ve ihtiyaçlarını tespit etmeleri, hasta memnuniyetine önem vermeleri, sağlık hizmeti kalitesini ölçmeleri ve maksimum seviyeye çıkarmaları, sektördeki diğer sağlık işletmelerinden markalaşarak ayrışması gerekmektedir. Bu tez çalışmasında sağlık işletmelerinde marka oluşumunda sağlık çalışanlarının rolü araştırılmış olup araştırma çalışması için hastane yöneticileri, doktor, hemşire, ebe, laborant, teknisyen, yemekhane çalışanları, güvenlik görevlileri, temizlik personeli gibi hastane çalışanları ile 5'li likert ölçeğine göre hazırlanmış 54 sorudan oluşan anket çalışması yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
Today, there is a fierce competition in the competitive market conditions both at the global level and throughout the country in healthcare businesses. Health businesses have to carry out branding studies in order to exist or to survive in these competitive market conditions. Since both private and public hospitals are businesses, it is important for branding to follow the branding processes and take the necessary steps. During the branding process, healthcare businesses need to identify the wishes and needs of patients as customers, give importance to patient satisfaction, measure and maximize the quality of healthcare services, and differentiate from other healthcare businesses in the sector by branding. In this thesis, the role of healthcare professionals in brand formation in healthcare establishments has been investigated, and for the research study, hospital employees such as hospital managers, doctors, nurses, midwives, laboratory assistants, technicians, cafeteria employees, security guards, cleaning personnel and 54 questions prepared according to a 5- point Likert scale. survey was conducted.