Denial and displacement in Ian McEwan's Atonement and on Chesil Beach
Ian McEwan'ın kefareti ve Chesil Plajı'nda İnkar ve yer değiştirme
  1. Tez No: 735712
  2. Yazar: ASEM IDREES TAHER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. TAVGAH SAEED
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: İnkar, Yerinden Edilme, Kefaret, Chesil Plajında, Freud, Ian McEwan, Hayal Gücü, Denial, Displacement, Atonement, On Chesil Beach, Freud, Ian McEwan, Imagination
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Karabük Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
McEwan, edebi kariyeri boyunca sosyal ilişkilere, düşünceye, cinselliğe ve insanlık durumuna odaklanır. Son çalışmaları gelişti ve karmaşıklıkları nedeniyle daha analitik, daha az şaşırtıcı ve daha da zor hale geldi. Bu nedenle, bu çalışmanın amacı, Ian McEwan'ın Kefaret ve Chesil Plajı'ndaki her iki romanında Freudyen inkar ve yerinden edilmeyi araştırmaktır. Bu çalışma, teorinin romanın her karakterindeki düşünce ve kararlar üzerindeki etkisini göstermektedir. Ayrıca, bu çalışma, McEwan'ın karakterlerini gerçeklik ve hayal gücü arasında ayrım yapamadıkları belirsiz bir duruma yerleştirerek İnkar ve Yer Değiştirme istihdamına bakış açımızı geliştirmeyi amaçlamaktadır. Çalışma üç bölüme ve bir sonuca varmaktadır. Çalışmanın ilk bölümü İnkar ve Yer Değiştirme teorisi ve Ian McEwan'ın yazı stili hakkında konuşuyor;İnkar ve Yerinden Edilmenin insanların bedenlerinde nasıl işlediğini ve kararlarını nasıl etkilediğini gösterir. İkinci bölüm, Kefaret'in ana karakterlerinde İnkar ve Yer Değiştirmeyi vurgular. Üçüncü bölüm, On Chesil Beach'te İnkar ve Yer Değiştirmeyi tartışıyor ve teorinin ana karakterleri nasıl etkilediğini açıklıyor. Son olarak, sonuç tezin ana bulgularını özetler ve her iki romanı da karşılaştırır.
Özet (Çeviri)
McEwan focuses on social relationships, thought, sexuality, and the human condition throughout his literary career. His latest works have developed and become more analytical, less startling, and even more difficult due to their complexity. Therefore, the purpose of this study is to explore Freudian denial and displacement in Ian McEwan's both novels, Atonement and On Chesil Beach. This study demonstrates the influence of the theory on the thoughts and decisions in each character of the novel. Further, this study aims to improve our perspective of McEwan's employment of Denial and Displacement by placing his characters in an ambiguous situation whereby they can't distinguish between reality and imagination. The study falls into three chapters and a conclusion. The first chapter of the study talks about Denial and Displacement theory and Ian McEwan's writing style; it shows how Denial and Displacement work inside humans' bodies and influence their decision. Chapter two highlights Denial and Displacement in the main characters of Atonement. Chapter three discusses Denial and Displacement in On Chesil Beach and explains how the theory impacts the main characters. Finally, the conclusion sums up the main findings of the thesis and compares both novels.