Analysi̇s of turkish medical tourism market: A survey study for healthcare organisations
Türkiye medikal turizm pazarı analizi: Sağlık kuruluşlarına yönelik bir anket çalışması
- Tez No: 737365
- Danışmanlar: PROF. DR. TAYFUN TUNCAY TOSUN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Turizm, İşletme, Tourism, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Medical tourism, market drivers, descriptive approach, challenges, Medical tourism, market drivers, descriptive approach, challenges
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Yönetimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 92
Özet
Turizm, uluslararası ticarette en önemli ekonomik alanlardan biridir. Bu çalışmanın problemi, Türk medikal turizm ticaretine odaklanmaktadır. Benzer şekilde, bu çalışma, Türk medikal turizm pazarını ve Türk medikal turizm pazarını etkileyen birçok faktörü analiz etmektedir. Çalışmanın bulguları, medikal turizm pazarlarını genişletmek isteyen diğer ülkeler için faydalı olacaktır. Bunun temel nedeni, çalışmanın önce Türk medikal turizm ticaretinin temel itici güçlerini belirlemesi, ardından Türk medikal turizm sektörünün karşı karşıya olduğu önemli sorun veya engellere odaklanmasıdır. Çalışmada, Türkiye'deki turizm endüstrisi ve doğal medikal turizmi alanındaki literatür incelenerek tanımlayıcı yaklaşım ve nicel analizleri içeren amprik çalışmalar dizayn edilmiştir. Ayrıca araştırma, SPSS yazılımı yardımıyla elde edilen verileri ve basit istatistikler kullanarak ortalama ve sapma noktalarını değerlendirmektedir. Çalışmanın bulguları, turizm endüstrisindeki satın almaların işçiler için mükemmel iş fırsatları sağladığını göstermektedir. Turizm, çok sayıda işgücü gerektirdiğinden, işsizlik oranlarının yüksek olduğu ülkelerde fayda sağlamaktadır.
Özet (Çeviri)
Tourism is one of the most important economic areas in international trade. The problem of this study focuses on the Turkish medical tourism business. Similarly, this study analyzes the Turkish medical tourism market and many factors affecting the Turkish medical tourism market. The findings of the study will be useful for other countries that want to expand their medical tourism markets. The main reason for this is that the study first determines the primary drivers of the Turkish medical tourism business and then focuses on the significant problems or obstacles that the Turkish medical tourism industry is facing. In the study, empirical studies including the descriptive approach and quantitative analyzes are designed by examining the literature in the field of the tourism industry and natural medical tourism in Turkey. Moreover, the research evaluates the mean and deviation points using the data obtained with the help of SPSS software and simple statistics. The study's findings suggest that acquisitions in the tourism industry provide excellent job opportunities for workers. Since tourism requires a large workforce, it provides benefits in countries with high unemployment rates.