Impacts of night club sector on the tourism industry of north Cyprus
Gece kulübü sektörünün kuzey Kıbrıs turizm sektörüne etkileri
  1. Tez No: 739110
  2. Yazar: METE ÜNAL GİRGEN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İSMET ESENYEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Turizm, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Gece Kulüpleri, Turizm, Kuzey Kıbrıs, Night Clubs, Tourism, Northern Cyprus
  7. Yıl: 2014
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Girne Amerikan Üniversitesi
  10. Enstitü: Yurtdışı Enstitü
  11. Ana Bilim Dalı: Turizm ve Otelcilik İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 113
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, gece kulübü sektörünün Kuzey Kıbrıs turizm sektörü üzerindeki etkilerini araştırmaktır. Gazino (kumar) ve seks turizmi hizmeti veren gece kulüpleri, ülkenin imajına ciddi şekilde zarar vermektedir. Kuzey Kıbrıs'ta gece kulübü sektörü birçok sosyo-kültürel, ekonomik (uzun vadeli) ve sağlık sorununun kaynağıdır. Araştırmada veri toplamak için seks turizminin en aktif olduğu ve gece kulüplerinin en fazla olduğu köyler olan Alayköy (Lefkoşa) ve Kayalar (Girne) köyleri seçilmiştir. Bu köylerde yerel halkla yapılan görüşmelerden elde edilen veriler metodolojiyi oluşturmaktadır. Araştırma yöntemi olarak yarı yapılandırılmış soru tekniği uygulanmıştır. Verilen cevaplar doğrultusunda bulgular bölümü oluşturulmuştur. Ülkede yaşayan birçok kişinin ortak görüşü seks turizminin Kuzey Kıbrıs'ın turizm imajına ciddi şekilde zarar verdiği yönündedir. Kuzey Kıbrıs'taki seks turizminden farklı olarak alternatif turizm ürünleri pek çok ürünü bünyesinde barındırmaktadır. Sonuç olarak Kuzey Kıbrıs'ta Turizm 4S - Deniz, Güneş, Kum ve Seks Turizmine dönüşmüştür. Kuzey Kıbrıs'ta ya bu sektör yasallaştırılmalı, ekonomiye katkısı artırılmalı ve alternatif turizm yatırımları artırılmalıdır.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to investigate the effects of the nightclub sector on tourism sector of North Cyprus. Nightclubs that provide casino (gambling) and sex tourism services seriously damage the image of the country. The nightclub sector in Northern Cyprus is the source of many socio-cultural, economic (long-term) and health problems. In order to collect data in the research, Alayköy (Nicosia) and Kayalar (Girne) villages, which are the villages where sex tourism is most active and which have the most night clubs, were selected. The data obtained from the interviews with the local people in these villages constitute the methodology. As a research method, semi-structured question technique was applied. In line with the answers given, the findings section was formed. The common view of many people living in the country is that sex tourism seriously damages the tourism image of Northern Cyprus. Unlike sex tourism in Northern Cyprus, alternative tourism products include many products. As a result, Tourism in Northern Cyprus has turned into 4S - Sea, Sun, Sand and Sex Tourism. In Northern Cyprus, either this sector should be legalized, its contribution to the economy should be increased and investment in alternative tourism should be increased.