EFL teachers' beliefs and practices in online l2 vocabulary teaching: Case study
EFL öğretmenlerinin çevrimiçi l2 kelime öğretiminde inançları ve uygulamaları: Vaka çalışması
  1. Tez No: 741742
  2. Yazar: WAFA AHMED AZZAM
  3. Danışmanlar: Prof. Dr. KENAN DİKİLİTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: EFL İçerikleri, L2 Sözlük Stratejileri, Öğretmenlerin İnançları ve Uygulamaları, Uzaktan Öğretimi ve KOVİD-19, EFL Contexts, L2 Vocabulary Strategıes, Teachers' Belıefs and Practıces, Dıstance Teachıng and COVID-19
  7. Yıl: 2021
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Eğitim Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Öğretimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
Tartışmasız, kelime öğretiminin herhangi bir yabancı dili öğrenmede ve öğretmede vazgeçilmez bir rolü vardır. EFL öğretmenlerinin L2 kelime dağarcığını öğretme şekli de çok önemlidir. Öğretmenlerin inançları, öğretim sürecinde belirli stratejileri seçerken verdikleri kararların yanı sıra öğretim sürecini etkiler ve uygulamalarını şekillendirir. Bu nihai ilişkinin derinlemesine anlaşılması, öğretmenlerin süreç üzerinde düşünmesi ve ihtiyaçlarına göre yeni stratejilerin uygulanması için önemlidir. Bu çalışmanın temel amacı, I ̇ngilizce öğretmenlerinin çevrimiçi L2 kelime öğretilerindeki inançlarını ve uygulamalarını incelemektir. Araştırma, COVID-19 kilitlenmesi nedeniyle uzaktan eğitim sırasında öğretmenlerin inançlarının sınıf içindeki uygulamalarıyla uyumlu olup olmadığını ve hangi stratejilere dayandıklarını keşfetmeyi amaçlamaktadır. Bu vaka çalışmasına dört EFL Türkçe öğretmeni gönüllü olarak katılmıştır. Görüşme yapılmış ve araştırmacı öğretmenleri iki çevrimiçi derste gözlem formu kullanarak gözlemlemiştir. Sonuç olarak, sınıf gözlemi, Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki EFL öğretmenlerinin sınıfta L2 kelime dağarcığını nasıl öğrettiğini ve pandemi nedeniyle çevrimiçi ortamlarda süreç içinde ne ölçüde değiştikleri hakkında derinlemesine bilgi sağlar. Mevcut vaka çalışmasının sonuçları, öğretmen-katılımcıların genel olarak örtük ve açık kelime öğretimine yönelik inançlara sahip olduklarını, ancak çevrimiçi ortamlar nedeniyle stratejilerini değiştirdiklerini göstermektedir. Sınıf gözleminden kısaca vii öğretmenlerin bazı noktalarda ortamlarla ve fiziksel olmayan sınıflarla başa çıkmak için inandıklarından farklı davrandıkları sonucuna varılabilir; L1 ve kelime listelerine yoğun bir şekilde dayandıklarından, görüşmeler sırasında argümanları ve yanıtları farklıydı; inançları örtük öğretimi yansıttığı için.
Özet (Çeviri)
Indisputably, vocabulary teaching has an indispensable role in learning and teaching any foreign language. The way EFL teachers teach L2 vocabulary is of tremendous importance, as well. Teachers' beliefs influence the process of teaching, and shape their practices, besides their decisions in choosing certain strategies during the teaching process. The deep understanding of this ultimate relationship is important for teachers themselves to reflect on the process, and implementation of new strategies according to its needs. The main purpose of this study is to investigate EFL teachers' beliefs and practices in online L2 vocabulary teachings. The research aims to explore whether teachers' beliefs are congruent with their practices inside the classroom during the distance education due to COVID-19 lockdown and which strategies they rely on. Four EFL Turkish teachers participated voluntarily in this case-study. They were interviewed, and the researcher observed the teachers in two online lectures using an observation form. All in all, classroom observation provides deep insights into how EFL teachers at Bahcesehir University teach L2 vocabulary in the class and to which extent they shift in the process during online settings due to the pandemic. The results of the current case-study show that teacher-participants held beliefs towards implicit and explicit vocabulary instruction in general but they shift their strategies due to online settings. From the class observation, it can briefly concluded that teachers act differently at some points from what they believe in to cope with the v settings and non-physical classes; as they rely on L1 and word lists extensively, whereas their arguments and responses during the interviews were different; as their beliefs reflect the implicit teaching.