Kanal yüzeylerinin Gauss dönüşümü
Gaussian map of channel surfaces
  1. Tez No: 745438
  2. Yazar: HİLAL ŞAHİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. RİFAT GÜNEŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kanal yüzeyi, Gauss dönüşümü, Gauss eğriliği, Ortalama eğriliği, Channel surfaces, Gaussian map, Gaussian curvature, Mean curvature
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İnönü Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Yüksek lisans tezi olarak hazırlanan bu çalışmada, ilk önce Öklid uzayındaki kanal yüzeyleri hakkında bilgiler verilecek ve Δ𝔾=f(𝔾+C) koşulunu sağlayan bir M kanal yüzeyinin geometrisi incelenecektir. Burada 𝔾, M yüzeyinin Gauss dönüşümü, f, M üzerinde diferansiyellenebilir bir fonksiyon ve C bir sabit vektördür. Daha sonra Öklid uzayında yapılan işlemlere benzer olarak Minkowski uzayında kanal yüzeylerinin Gauss dönüşümü hesaplanarak, yüzeyin Causal karakterlerine göre kanal yüzeylerinin sınıflandırmaları yapılacaktır.
Özet (Çeviri)
In this study, which is prepared as a master thesis, firstly, information about the channel surfaces in Euclidean space will be given and the geometry of an M channel surface satisfying the Δ𝔾=f(𝔾+C) condition will be examined. Here 𝔾 is the Gaussian map of the surface M, f is a differentiable function on M, and C is a constant vector. After then, similar to the operations performed in Euclidean space, the Gaussian map of the channel surfaces in Minkowski space will be calculated and classifications will be made according to the causal characters of the surface.