Tükenmişlik ve örgüte bağlılık arasındaki ilişkilojistik sektörü çalışanları üzerine bir araştırma
The relationship between burnout and organizational commitmenta study on logistics industry employees
- Tez No: 749414
- Danışmanlar: DR. AHMET MÜNİR GÖKMEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Organizational Commitment, Logistics Employee, Burnout
- Yıl: 2021
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Esenyurt Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 142
Özet
Lojistik sektöründe görevli olan çalışanların tükenmişlik dereceleriyle örgütsel bağlılıkları arasındaki ilişkinin incelenmesi adına ele alınmıştır. Bu amaç ile hizalanarak İstanbuldaki özel lojistik kuruluşundan çalışan kişilerle görüşülmüştür. Verilere online anket yöntemiyle ulaşılmıştır. Ölçeklerden elde edilen veriler analiz edilerek sonuçlara ulaşılmıştır. Yapılan istatistiksel analizler sonrasında tükenmişlik seviyesi ile örgütsel bağlılık arasında negatif yönlü ve kısmi olarak anlamlı ilişki olduğu sonucuna varılmıştır. Çalışma sonrasında aynı zamanda tükenmişlik ve örgütsel bağlılık başlıkları arasında anlamlı bir kılavuz olduğu görülmüştür. Anahtar Kelimeler : Örgütsel Bağlılık, Lojistik Çalışanı, Tükenmişlik
Özet (Çeviri)
It is discussed in order to examine the relationship between the degree of burnout of the employees working in the logistics sector and their organizational commitment. In line with this purpose, people working from the private logistics company in Istanbul were interviewed. The data were obtained by online survey method. The data obtained from the scales were analyzed and the results were obtained. After the statistical analysis, it was concluded that there is a negative and partially significant relationship between the level of burnout and organizational commitment. After the study, it was also seen that there was a significant guide between burnout and organizational commitment.