Real estate purchasing behavior of generations Y and Z
Y ve Z kuşaklarının gayrimenkul satın alma davranışları
- Tez No: 755813
- Danışmanlar: PROF. DR. RIFAT KAMAŞAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Gayrimenkul, Kuşak, Satın alma Davranışları, Real Estate, Generation, Purchasing Behavior
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 72
Özet
Bu çalışmanın amacı, Türkiye'deki Y ve Z kuşaklarının konut amaçlı gayrimenkul satın alma davranışlarını daha iyi anlamak, bu iki kuşağın temsilcilerinin bu tür bir yatırıma ne ölçüde meyilli olduklarını, konut sahipliğine yönelik algılarının neler olduğunu araştırmaktadır. Ayrıca, bir ev satın almakla karşılaştırıldığında, alternatif yatırım kalemlerine yatırım yapma tercihlerinin ne olduğunu öğrenmek, ve özellikle ipotek kullanımına yönelik algıya odaklanarak, finansal kriterlerin konut amaçlı gayrimenkul satın alma kararlarını ne ölçüde etkilediğini ölçmektedir. Veriler Türkiye'den 368 katılımcıdan toplanmıştır. Bu çalışma için seçilen değişkenler, ev sahipliği algısı, alternatif yatırım kalemleri ve ipotek algısıdır. Hem Y kuşağının hem de Z kuşağının temsilcileri çalışmaya dahil edilmiştir. Çalışmanın yürütülmesinde anket yöntemi kullanılmış ve analizler SPSS kullanılarak yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to get a better understanding of residential real estate purchasing behavior of generations Y and Z in Turkey, investigate at what extent representatives of these two generations are inclined to this kind of an investment, what is their perception towards homeownership, what is their choice of investment of their funds compared to buying a house, and at what extent the financial criteria affect their decision in purchase of residential real estate, especially focusing on perception towards utilizing a mortgage. Data was collected from 368 respondents from Turkey. The variables chosen for this study are homeownership perception, alternative investment items, and mortgage perception. Representative of both Generation Y and Generation Z were included in the study. Questionnaire method was used to conduct the study and analysis was done using SPSS.