Alternative transform techniques for musical signal processing
Müziksel sinyal işlemesi için alternatif dönüştürme yöntemleri
  1. Tez No: 75662
  2. Yazar: GÜRHAN GÜNCE GÜRSEL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sabit Q Dönüşümü, Dalgacık, Kesikli Dalgacık Dönüşümü. IV, Constant Q Transform, Wavelet, Discrete Wavelet Transform in
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
ÖZ MÜZİKSEL SİNYAL İŞLEMESİ İÇİN ALTERNATİF DÖNÜŞÜM YÖNTEMLERİ GÜRSEL, Gürhan Günce Yüksek Lisans,Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih Bilgen Aralık 1998, 73 sayfa Bu tezde, müziksel ses işlemesi için çeşitli dönüşüm yöntemleri analiz edilmekte ve değişik müzik enstrümanı örnekleri üzerine uygulanmaktadır. Bu dönüşümler, Sabit Q ve Kesikli Dalgacık dönüşümleri olarak adlandırılmaktadır. Sabit Q Dönüşümünün hesaplanması için verimli bir algoritma da ayrıca incelenmektedir. Tüm dönüşümlerin aynı ses dosyalan üzerindeki performansları karşılaştırılmıştır. Bu karşılaştırma, her dönüşümün karmaşıklığı ile, frekans ve zaman çözünürlüğüne dayalıdır. Bu karşılaştırmadan, dönüşümlerin avantaj ve dezavantajları ortaya konulmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ALTERNATIVE TRANSFORM TECHNIQUES FOR MUSICAL SIGNAL PROCESSING GÜRSEL, Gürhan Günce Ms., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih Bilgen December 1998, 73 pages In this thesis, various transform techniques for musical signal processing are analyzed and applied on different musical instrument samples. These transforms are the Constant Q and Discrete Wavelet Transforms. An efficient algorithm for computation of the Constant Q Transform is investigated. The transforms are compared according to their performances on the same sound files. The comparison is based on complexities, frequency and time resolutions of each transform. From this comparison, advantages and disadvantages of the transforms are ascertained.