Three dimensional hyperbolic grid generation
Üç boyutlu hiperbolik ağ üretimi
  1. Tez No: 75664
  2. Yazar: GÖKHAN DURMUŞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHMET Ş. KAVSAOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uçak Mühendisliği, Aircraft Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Tiperbolik Ağ Üretimi, Hesaplamalı Akışkanlar Mekaniği, Ağ Kontrolü, İki Boyutlu, Üç Boyutlu, Yumuşatma, Tekrarsız Sonlu Farklar Yöntemi. iv, Hyperbole, Grid Generation, Computation Fluid Dynamics, Grid Control, Two-Dimensional, Three-Dimensional, Smoothing, Non-Iterative Finite Difference Scheme. m
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 81
Özet
oz ÜÇ BOYUTLU HİPERBOLİK AĞ ÜRETİMİ Durmuş, Gökhan Yüksek Lisana, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Doç. Dr. Mehmet Ş. Kavsaoğlu Eylül 1998, 71 sayfa Bu tezde iki ve üç boyutlu hiperbolik ağ üretimi incelenmektedir. Ağı meydana getiren eğrilerin kesişme noktalarında birbirine dik olması (ortogonalite) ve ağ elemanlarının hacimlerinin önceden belirlemesi şartlan üzerine kurulan hiperbolik denklemler ve çözüm yöntemi açıklanmaktadır. Hiperbolik ağ üretimi yöntemi isteğe bağlı olarak seçilen bölgelerde ağ çizgilerini, çizgi yönlerinde yumuşak ve sıkıştırma ve açma yapabilecek şekilde geliştirilmiştir. Bu yöntemle çeşitli iki ve üç boyutlu cisimler üzerinde yüksek kaliteli ağların üretilebileceği gösterilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THREE DIMENSIONAL HYPERBOLIC GRID GENERATION Durmuş, Gökhan M.Sc, Department of Aeronautical Engineering Supervisor: Assc. Prof. Dr. Mehmet Ş. Kavsaoğlu September 1998, 71 pages This thesis analyzes the two- and three-dimensional hyperbolic grid generation. The procedure formulated from grid orthogonality and cell volume specification has been demonstrated and enhanced so that high quality two- dimensional and three-dimensional grids can be obtained for a wide variety of geometries. Enhancements include the use of a grid control method making clustering or rarifying grid lines possible in all grid line directions smoothly at arbitrarily selected locations.