Development of a wing design tool using Euler/Navier-Stokes flow solver
Euler/Navier-Stokes akış çözücüsü kullanarak kanat tasarım aracı geliştirilmesi
  1. Tez No: 166939
  2. Yazar: KIVANÇ ÜLKER
  3. Danışmanlar: DR. ALİ RUHŞEN ÇETE, PROF.DR. İBRAHİM SİNAN AKMANDER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Hava ve Uzay Hekimliği, Air and Space Medicine
  6. Anahtar Kelimeler: TAIWING, wing analysis, wing design, CFD, aero, design tool IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık ve Uzay Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
oz EULER/NAVIER-STOKES AKIŞ ÇÖZÜCÜSÜ KULLANARAK KANAT TASARIM ARACI GELİŞTİRİLMESİ ÜLKER, Kıvanç Yüksek Lisans, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. İ. Sinan AKMANDOR Yrd. Tez Yöneticisi: Dr. Alî Ruhşen ÇETE Aralık 2005, 140 sayfa Halihazırda bir Euler/Navier-Stokes akış çözücüsü ve bir üç boyutlu hiperbolik ağ yaratıcı kullanılarak bir kanat tasarım ve analiz aracı yazılımı geliştirilmiştir. PYTHON betik dili kullanılarak bir kullanıcı dostu grafiksel arayüz hazırlanmıştır ve yazılım“işlem öncesi”ve“işlem sonrası”yetenekleriyle donatılmıştır. Kanat analizi ve tasarımı kullanılışları otomatik ağ üretme, otomatik çözümleme ve otomatik grafik ve rapor üretme özellikleriyle beraber gösterilmiştir. Anahtar Kelimeler TAIWING, kanat analizi, kanat tasarımı, HAD hesaplamalı akışkanlar dinamiği, aerodinamik tasarım aracı. v
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DEVELOPMENT OF A WING DESIGN TOOL USING EULER/NAVIER-STOKES FLOW SOLVER ÜLKER, Kıvanç M.S., Department of Aerospace Engineering Supervisor: Prof. Dr. Ibrahim Sinan AKMANDOR Co-Supervisor: Dr. Ali Ruhşen ÇETE December 2005, 140 pages A three dimensional wing design tool with analysis functions has been developed with embedded Euler/Navier-Stokes flow solver and a three dimensional hyperbolic grid generator. A graphical user interface has been constructed using PYTHON script language and the tool was enhanced with pre-processing and post-processing capabilities. Analysis and design procedures are demonstrated with automatic grid generation, automatic series solution and automatic graphs and reports generation.