Option pricing in periods of negative or low-interestrates: Case of European type of options
Negatif veya düşük faiz ortamlarında opsiyon fiyatlaması:Avrupa tipi opsiyon uygulaması
  1. Tez No: 757354
  2. Yazar: ARMAND-CHARLES NGABIRANO
  3. Danışmanlar: PROF. DR. GÜVEN SEVİL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Maliye, Finance
  6. Anahtar Kelimeler: Modifiye Black Scholes modeli, Opsiyon fiyatlaması, negatif faiz oranı, zımni oynaklık, stokastik oynaklık, faiz ürünleri, Shifted Black model, Option pricing, Negative rates, Implied volatility, Stochastic volatility, Interest rates products
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Finansı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
Ekonominin durgunluktan çıkmasına yardımcı olmak için uygulanan negatif faiz politikası, piyasada bazı fiyatlama modellerinin revize edilmesini zorunlu hale getirmektedir. Faiz oranlarının sıfırın altında (negatif) olduğu mevcut durumda Black Scholes modeli, formülünde sadece pozitif oranlara izin verdiği için faiz oranları seçeneklerini fiyatlamamaktadır. Deloitte, Şubat 2016'da Black Scholes ve SABR modelleri gibi mevcut fiyatlandırma modellerine değişen bir parametre eklemeye dayalı yeni bir fiyatlandırma rejimi uygulamaya koymuştur. Bu çalışmada, negative faiz oranı ortamında Black Scholes Modelinin performansını artırmak için bir modifiye parametresi atanmıştır. Ayrıca, piyasada halihazırda kullanılan bazı fiyatlandırma tekniklerinin yanı sıra, bu çalışma, hız, karmaşıklık ve doğruluk bazında fiyatlandırma modellerinin karşılaştırmasını da sunmaktadır. Doğru modifiye parametresini bulmak ve zımni oynaklığı oluşturmak zor olsa da, modifiye Black Scholes modelinin oranlar sıfırın altındayken, özellikle Montecarlo simülasyonu ile desteklendiğinde, faiz oranı seçeneklerini fiyatlandırmak için yeterli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
The negative interest rates policy that was implemented to help the economy to recover from a recession, pushed the market to revise some pricing models. The Black Scholes model in the current situation where rates are below zero fails to price interest rate options since it only allows positive rates in its formula. Besides the Black Scholes model, the Heston Cox Ingersoll also doesn't allow negative inputs of interest rates. Deloitte in February 2016 introduced a new pricing regime based on inserting a shifting parameter to existing pricing models like the Black Scholes and the SABR models. This work, analyses the performance of the shifted Black Scholes model in the negative rate environment. In this study, we provide also a comparative study of pricing models, providing their performance based on speed, complexity, and market applicability. According to empirical findings, the shifted Black Scholes model performs very well in the negative rate environment. Even though finding the right shift parameter and generating the implied volatility can be challenging, the shifted Black Scholes, especially when backed with the Montecarlo simulation, is equipped with enough tools to price interest rate options when rates are below zero.