The risk and return, in 5 cryptocurrencies that have the highest transaction volume and market capitalization
En yüksek işlem hacimine ve piyasa kapatalizasyonuna sahip 5 kripto biriminde risk ve getiri
- Tez No: 758479
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MUSTAFA ÖZYEŞİL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Kripto para birimleri, risk ve getiri, Bitcoin, Ethereum, Ripple, Kripto para birimleri, risk ve getiri, Bitcoin, Ethereum, Ripple
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmanın temel amacı, işlem hacmi ve piyasa değeri en yüksek olan 5 kripto para biriminde (BTC, ETH, BNB, XRP, DOGE) risk ve getiriyi araştırmaktır. Söylemeye gerek yok, piyasada çok sayıda dijital para birimi var, bazı madeni paraların gelecekte günden güne büyüme potansiyeline sahip olduklarını gösteren fütüristik ve pratik bir teknik incelemesi var ve bu da onları yatırım için çok önemli unsurlar haline getirdi. 2016 ve 2021 yılları arasında aylık bazda kapanış ve dönüş fiyatları kullanılarak ardışık beş yıllık kripto para birimi verileri kullanılarak kapsamlı bir ampirik çalışma yapıldı. Bunlar tek kök testi, eş bütünleşme testi ve regresyon kullanılarak çeşitli yöntemlerle incelendi ve test edildi. analizler. Bulgularımız, blockchain teknolojisinin geleceğinde kripto para birimlerinin davranışının hisse senetlerine benzer olduğuna dair açıklamalar konusunda şüphe uyandırıyor. Aynı zamanda, kripto para biriminin getirileri, piyasalarına özgü iki faktör tarafından tahmin edilebilir – momentum ve yatırımcıların dikkati.
Özet (Çeviri)
The main purpose of this study is to investigate risk and return, in 5 cryptocurrencies (BTC, ETH, BNB, XRP, DOGE) that have the highest transaction volume and market capitalization. needless to say, there are a large number of digital currencies on the market some coins have a futuristic and practical whitepaper that shows they have the potential to grow day by day in the future, which has made them very significant elements for investment. An extensive empirical study was performed using five consecutive years of cryptocurrency data by using the closing and return prices on a monthly basis between 2016 and 2021. those were examined and tested using various such as single root test, co-integration test, and using regression analyses. Our findings cast doubt on explanations that the behavior of cryptocurrencies in the future of blockchain technology is similar to stocks. At the same time, the returns of cryptocurrency can be predicted by two factors specific to its markets – momentum and investors' attention.