Social media advertising and brand image and its effect on customer behavior for the brand Zara
'Zara' markası için sosyal medya reklamcılığı ve marka imajı ve müşteri davranışlarına etkisi
  1. Tez No: 759104
  2. Yazar: NEGAR SABERARA
  3. Danışmanlar: Prof. FİGEN YILDIRIM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgi ve Belge Yönetimi, Information and Records Management
  6. Anahtar Kelimeler: Marka İmajı, Sosyal Medya Reklamcılığı, SPSS, Tüketici Davranışı, Brand Image, Social Media Advertising, SPSS, Consumer Behavior
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 82
Özet
Herhangi bir organizasyonun başarısını sağlamak için marka imajı ve reklamcılık temel bileşenlerdir. Bu nedenle, bu çalışmanın temel amacı, marka imajı ile reklam ve müşteri satın alma davranışı arasındaki bağlantıyı değerlendirmektir. Bu çalışmanın amacı, Türkiye'de bireylerin farklı markaları nasıl algıladıklarını ve bu algının özellikle gençlerin satın alma alışkanlıklarını nasıl etkilediğini ortaya çıkarmaktır. Bu araştırma için bir bağımsız değişken (Marka İmajı), bir aracı değişken (sosyal medya reklamcılığı) ve bir bağımlı değişken (Tüketici Satın Alma Davranışı) incelenmek üzere seçilmiştir. Bu araştırma için anketler, hedef kitle olarak hem erkek hem de kadın olan 264 katılımcıdan oluşan bir örneklem büyüklüğü ile tamamlandı. Verilerin güvenirliğini belirlemek için Chronbach's alpha testinin alfa değeri kullanıldı. SPSS programı yardımıyla tanımlayıcı istatistikler ve çıkarımsal istatistikler (regresyon ve korelasyon) yapılabilmektedir. Bulgular, marka imajı ve pazarlamanın tüketici satın alma davranışı üzerinde oldukça olumlu bir etkiye sahip olduğunu ve bu etkinin istatistiksel olarak anlamlı olduğunu göstermektedir. İnsanlar algıladıkları marka imajına karşı iyi bir tutuma sahiptirler. Araştırmanın bulgularına göre, Türkiye'deki gençlerin sosyal konumları konusunda daha dikkatli olmaları, onları markalı ürünleri seçmeye yöneltiyor ve reklamların Tüketici Satın Alma Davranışları üzerinde olumlu bir etkisi var. Makalenin son bölümü, çalışmanın sınırlarını ve ek araştırmalar için sonuçları ve önerileri tartışıyor.
Özet (Çeviri)
To ensure the success of any organization, brand image and advertising are essential components. Because of this, the major objective of this study is to evaluate the link between brand image and advertising and customer purchase behavior. The goal of this study is to find out how individuals perceive different brands and how that perception affects people's buying habits, especially among teenagers, in the Turkey. For this research, one independent variable (Brand Image), one mediating variable (social media advertising), and one dependent variable (Consumer Buying Behavior) were chosen to be investigated. The surveys for this research were completed by a sample size of 264 participants, with both men and females as target audiences. The alpha value of Chronbach's alpha test was used to determine the reliability of the data. With the aid of the SPSS program, descriptive statistics and inferential statistics (regression and correlation) may be performed. The findings demonstrate that brand image and marketing have a considerable positive impact on consumer purchasing behavior and that this influence is statistically significant. People have a good attitude toward the brand image that they perceive. According to the findings of the study, teens in Turkey are more mindful of their social standing, which leads them to choose branded items and advertisements have a beneficial impact on their Consumer Buying Behavior. The last section of the essay discusses the limits of the study, as well as the consequences and recommendations for additional research.