Content analysis of creative advertising strategy (CAS) in Ghana's television commercials
Gana'nın televizyon reklamlarında yaratıcı reklam stratejisinin (CAS) içerik analizi
  1. Tez No: 759303
  2. Yazar: AISHA IDDRISU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. FERRUH UZTUĞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Yaratıcı reklam stratejisi (CAS), Reklam / reklamlar, Televizyon (TV), Mesaj stratejisi (MS), Cekecilik Stratejisi, Creative advertising strategy (CAS), Advertisement/commercials, Television (TV), Message strategy (MS), Appeal Strategy (AS)
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Anadolu Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
Başarılı, etkili ve yaratıcı bir reklam tasarlamak, kuruluşların ve markaların ürün ve hizmetlerini ilerletmeleri için güçlü bir araç olarak görülebilir (Pan, Kuo, Pan ve Tu, 2013). Reklamın içeriği ve nasıl sunulduğu önemlidir Kotler ve Armstrong, 2009'un belirttiği gibi, şirketin bütçesi ne olursa olsun reklam mesajının oluşturulmasında iki temel unsur (mesaj stratejisi ve yürütme tarzı) vardır (Margarita, 2022). Yaratıcı reklamcılık stratejisi“ne söylenir”(mesaj stratejisi),“nasıl söylenir”(yürütme stratejisi) ve çekicilik stratejisinden oluşur. Bunlar Gana'daki reklamverenler de dahil olmak üzere her reklamveren için önemlidir. Reklamcılıkta mesaj (ne söylenir) ve yürütme (nasıl söylenir) ne kadar önemli olursa olsun, Gana bir ülke olarak, farklı bir kültürel sistemle çok fazla değişiklik geçirmektedir. Ortalama Ganalıların tüketim kültürü sürekli artıyor ve çoğu zaman reklamlar ihtiyaç duyulan ürünle bağlantı kurmanın kaynağı olmaktadır. Bu nedenle, Gana'daki reklamverenler tarafından yaratıcı reklam stratejilerinin nasıl kullanıldığına erişmek gerekli hale gelmiştir, bu nedenle bu çalışma, Wang ve Praet'in (2016) Değiştirilmiş stratejisini kullanarak Gana TV reklamlarının (2020-2021) yaratıcı reklam stratejisini incelemektedir. Çalışmanın amacı:Gana'nın reklamında kullanılan çeşitli yaratıcı reklam stratejilerini, en yaygın kullanılan mesaj stratejisi de dahil olmak üzere ürün kategorisine göre varyasyonunu keşfetmektir. Çalişmanin Bulguları gore, kullanılan 220 reklamdan (n = 122, %55) Gana televizyonunda kullanılan cekecilik mesaj stratejisi olduğunu göstermiştir. Gana'nın televizyon reklamlarında (2020-2021) en çok reklamı yapılan ürün kategorisi gıda kategorisidir ve kullanılan masaj
Özet (Çeviri)
Designing a successful, effective, and creative advertisement can be viewed as strong tool for organizations and brands to advance their products and services (Pan, Kuo, Pan, & Tu, 2013). The content of advertising and how it is presented is important as Kotler and Armstrong, 2009 indicated, there exist two essentials (message strategy and execution style) in creating advertising message no matter the budget of the company (Margarita, 2022). Creative advertising strategy comprised of“what is said”(message strategy),“how it is said”(execution strategy) and appeals strategy. These are important to every advertiser including advertisers in Ghana. In as much as message (what is said) and execution (how it is said) in advertising are important, Ghana as a country has undergone so many changes with a distinct cultural system. The consumption culture of the average Ghanaian is constantly on a rise and most at times, ads become the source to get connected with the needed product. It has therefore become necessary to access how creative advertising strategies are used by advertisers in Ghana hence this study examines the creative advertising strategy of Ghana's TV commercials (2020-2021) Using Modified strategy by Wang and Praet, (2016). The Objective of study is to explore the various creative advertising strategies used in Ghana's advertisement, its variation according to product category including the most widely used message strategy. The finding indicated that, out of the 220 commercials used in this research, Affective message strategy (n=122, 55%) is the dominant message strategy used in Ghana' TV. The most advertised product category on Ghana's TV commercials (2020-2021) is food category and it is noticed that there is a significant relationship between message strategy and product category as well as brand type.