Adaptive trunk distribution in a DECT based PBX system
Dect tabanlı telefon santrallerinde uyarlanabilir hat dağılımı
- Tez No: 76010
- Danışmanlar: PROF. DR. METE SEVERCAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: DECT Santral Uygulamaları, Telefon Trafik Benzetimi, Devingen Hat Dağıtımı iv, DECT-PBX Applications, Telephone Traffic Simulation, Dynamic Trunk Distribution m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
oz DECT TABANLI TELEFON SANTRALLERİNDE UYARLANABİLİR HAT DAĞITIMI Yahşi, Zafer Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mete SEVERCAN Ekim, 1998, 102 sayfa Bu tez kapsamında, devingen hat dağıtım yöntemleri ile geliştirilmiş DECT tabanlı telefon santrallerinin verim incelemesi yapilmiştir. DECT ve telefon santral sistemlerinin yapılan, DECT tabanlı telefon santral uygulamaları vurgulanarak açıklanmıştır. Bundan sonra bilinen DECT tabanlı telefon santral sistemleri, DECT sabit istasyonları arasında devingen hat dağıtımını destekleyecek şekilde geliştirilmiştir. Ayrıca trafik analizi temelleri ele alınmış ve bilgisayar benzetim yöntemiyle, geliştirilmiş sistemde muhtemel hat dağıtım planlan kullanılarak verimler bulunmuştur. Sonuçlar bilinen sistemlerinkilerle ve birbirleriyle karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ADAPTIVE TRUNK DISTRIBUTION IN A DECT BASED PBX SYSTEM Yahşi, Zafer M.S., Department of Electrical and Electronics Engineering Supervisor: Prof. Dr. Mete SEVERCAN October, 1998, 102 pages In this thesis, the performance of DECT-PBX systems, which are enhanced by dynamic trunk distribution methods, is analysed. The structures of DECT and PBX systems are studied with the emphasis on DECT-PBX applications. Then, the classical DECT-PBX systems are modified to support dynamic trunk distribution among DECT base stations. Moreover, fundamentals of traffic analysis are studied and the performances of possible trunk distribution schemes on a modified system are obtained using computer simulation method. Finally, these performances are compared with classical systems and with each other.