Inhomogeneous symplectic transformations of coherent and squeezed states
En az belirsizlikli ve sıkıştırılmış durumların homojen olmayan simplektik dönüşümleri
- Tez No: 76020
 - Danışmanlar: DOÇ. DR. SİBEL BAŞKAL
 - Tez Türü: Yüksek Lisans
 - Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
 - Anahtar Kelimeler: Inhomogeneous Symplectic Transformations, Coherent and Squeezed States
 - Yıl: 1998
 - Dil: İngilizce
 - Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
 - Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
 - Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
 - Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZ EN AZ BELİRSİZLİKLİ VE SIKIŞTIRILMIŞ DURUMLARIN HOMOJEN OLMAYAN SİMPLEKTİK DÖNÜŞÜMLERİ Faridfathi, Gholamreza Yüksek Lisans, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Sibel Başkal Temmuz 1998, 88 sayfa. Bu tezde, simplektik dönüşümlerin Wigner faz uzayına uygulanabileceği görülmüştür. Tek modlu en az belirsizlikli ve sıkıştırılmış durumlarının ta ban durumundaki uyumlu salıngaçdan homojen olmayan simplektik dönüşümler vasıtasıyla elde edildiği görülmüştür. Çiftlenimli uyumlu salıngaçların simetri ayrışımı tartışılmıştır. Bu bağlamda, faz uzayındaki fonksiyonlara etki eden Sp(4) grubunun sonsuz küçük üreticilerinin ifadeleri verilmiştir. Wigner fonksiyonuna etki eden her bir dönüşümün Schrödinger dalga fonksiyonuna etki eden bir dönüşüme çevrilebileceği anlatılmıştır. Anahtar Kelimeleri: Simplektik Dönüşümler, En Az Belirsizlik ve Sıkıştırılmış Du rumlar. Bilim Dalı Sayısal Kodu: 404.06.01 iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INHOMOGENEOUS SYMPLECTIC TRANSFORMATIONS OF COHERENT AND SQUEEZED STATES Faridfathi, Gholamreza M.S., Department of Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Sibel Başkal July 1998, 88 pages. In this thesis, it is shown that symplectic transformations are possible in the Wigner phase space. One mode coherent and squeezed states are shown to be in- homogeneous symplectic transforms of the ground state harmonic oscillator. The symmetry decomposition in two coupled harmonic oscillators are discussed. In this context, the infinitesimal generators of the Sp(4) group that are applicable to the functions of the phase space are given. It is explained that each transformation appli cable to Wigner function can be translated into a transformation of the Schrödinger wave function.