Attitudes and perceptions of ESP learners' towards online collaborative learning
Özel amaçlı İngilizce dersi öğrencilerinin çevrimiçi işblikçi öğrenmeye karşı tutum ve algıları
- Tez No: 760241
- Danışmanlar: PROF. DR. KENAN DİKİLİTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Çevrimiçi işbirlikçi öğrenme, katılım, akran ilişkileri, OCL, engagement, relationship with peers
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İngiliz Dili Eğitimi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 83
Özet
Bu çalışmada özel amaçlı İngilizce dersi öğrencilerinin çevrimiçi işbirlikçi öğrenmeye karşı tutum ve algılarının araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmanın katılımcıları Erzurum'da bulunan bir devlet üniversitesinde hemşirelik alanında eğitim alan 32 öğrencidir. Özel amaçlı İngilizce dersi 2020/2022 Akademik Yılı Bahar Dönemi boyunca öğrencilerin aktif olarak kendi öğrenme sürecine aktif katılımını sağlamak üzere tasarlanmıştır. katılımını Karma yöntemin kullanıldığı bu araştırma için 12 haftalık sınıf içi ve sınıf dışı çevrimiçi işbirlikçi etkinlikler, ön ve son test ve yarı- yapılı görüşme doruları ile birlikte öğretmenin çalışma odaları notları ile veriler toplanmıştır. Öğrencilerin çalışmanın başında çevrimiçi işbirlikçi öğrenmeye karşı tutumlarının olumlu olduğu ve çalışmanın sonunda bu tutum ve algılarını pozitif olarak korudukları ortaya çıkmıştır. Çevrimiçi işbirlikçi öğrenmenin özel amaçlı İngilizce dersi performanslarının yanı sıra öğrenme süreçlerine katılımını ve akranlar arası ilişkilerini etkilediği ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
This study aimed to explore the students' perceptions and attitudes of Online Collaborative Learning (OCL) in an ESP context. The participants of the study were 32 nursing students who are studying at a state university in Erzurum, Turkey. The ESP class was designed to actively engage students in their own learning throughout 2020/ 2021 Academic Year Spring Semester. For this mixed- method research, the data was collected through 12-week in and non-classroom tasks, pre- and post- questionnaires and semi-structured interviews along with the researcher's field notes during the breakout rooms. It is found that the students had a positive attitude towards OCL and at the end of the semester, their perception and satisfaction of it positively enhanced. It is also revealed that OCL approach advances students' engagement and relationship with peers as well as their academic ESP performance.