Existance of continious linear right inverse for linear partial differential operators with constant coefficients
Sabit katsayılı doğrusal kısmi diferensiyel operatörlerin sürekli ve doğrusal sağdan terslerinin varlığı
- Tez No: 76058
- Danışmanlar: PROF. DR. AYDIN AYTUNA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Türev operatörü, sağdan ters, sınırlı P- convexlik, Phragmen - Lindelöf şartı. iv, Differential operator, Right inverse, P-convexity with bounds, Phragmen - Lindelöf condition. m
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 67
Özet
ÖZ SABİT KATSAYILI DOĞRUSAL KISMİ DİFERANSİYEL OPERATÖRLERİN SÜREKLİ VE DOĞRUSAL SAĞDAN TERSLERİNİN VARLIĞI KAYA, Müjdat Yüksek Lisans, Matematik Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Aydın Aytuna Aralık 1998, 60 sayfa Bu tezde, fl, R" 'in açık bir alt kümesi olmak üzere T> (Cl) yada £(f2) uzaylarında doğrusal ve sürekli sağdan tersleri olan, sabit katsayılı kısmi türev operatörlerini (P(D))inceleyeceğiz. Bu şartı sağlayan fl ' ya sınırlı P-convex denir. Bu tezde ayrıca, fl 'nın sınır özellikleri ve O 'mn sınırlı P-convex olması arasındaki bağlantı incelenecektir. Bunlara ek olarak, P' nin sıfır varyetesin- deki Phragmen-Lindelöf şartı ve sınırlı P- convexlik arasındaki bağlantı şalışılacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EXISTENCE of CONTINUOUS LINEAR RIGHT INVERSE for LINEAR PARTIAL DIFFERENTIAL OPERATORS with CONSTANT COEFFICIENTS KAYA, Müjdat M. Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Aydın Aytuna December 1998, 60 pages In this thesis, we will study the linear partial differential operators (P(l))) with constant coefficients admitting a continuous linear right inverse in the space of T> (Çl) or £(fi) where 0, is an open subset of Rn. In this case Çl is called P- convex with bounds. We will also study the properties of the boundary of Q related with the conditions for P-convexity. We investigate the relationship between P-convexity with bounds and Phragmen-Lindelöf condition on the zero variety of P.