Anadolu güzel sanatlar liseleri müzik bölümü hazırlık sınıfı flüt eğitiminin hedefler, hedef davranışlar içerik yönünden incelenmesi hazırlık sınıfı flüt dersi için bir öğretim programı taslağının hazırlanması
- Tez No: 76204
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NEZİHE ŞENTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Flüt Eğitimi, öğretim Programı
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 222
Özet
ANADOLU GÜZEL SANATLAR LİSELERİ MÜZİK BÖLÜMÜ HAZIRILIK SINIFI FLÜT DERSİNİN HEDEFLER HEDEF DAVRANIŞLAR İÇERİK YÖNÜNDEN İNCELENMESİ HAZIRLIK SINIFI DERSİ İÇİN BÎR ÖĞRETİM PROGRAMI TASLAĞININ HAZIRLANMASI (YÜKSEK LİSANS TEZİ) AYNUR ATALAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ HAZİRAN 1998 ÖZET Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümlerindeki Hazırlık Flüt Dersi için hazırlanan ve uygulanan bir flüt öğretim programının olmadığı yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmıştır. Bu nedenle bu araştırma, Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümü hazırlık sınıfında yer alan flüt eğitimi dersinin, çağdaş eğitim ve öğretim programına uygun olarak belirli bir plan ve program çerçevesinde gerçekleştirilmesi için, hazırlık sınıfı flüt eğitimi dersleri hedefler, hedef davranışlar ve içerik yönünden incelenerek, bu sınıf için taslak bir flüt öğretim programı hazırlamak amacıyla yapılmıştır. Bu liselerdeki flüt eğitimcilerine, çağdaş eğitim ve öğretim programının öğeleri olan hedefler, hedef davranışlar ve içerik hakkındaki birikimlerini ortaya koymak amacıyla, anket uygulanarak bulgular ve sonuçlan saptanmıştır. Anadolu Güzel Sanatlar Liseleri Müzik Bölümü hazırlık sınıfı flüt eğitimi incelenmiş, durumlar saptanmış ve elde edilen sonuçlardan yararlanılarak^ Hazırlık Sınıfı Flüt Dersi Taslak öğretim Programı hazırlanmıştır. Bilim Kodu:5001019
Özet (Çeviri)
THE INVESTIGATION OF ANATOLİON FİNE ARTS LYCES PREPERATİON CLASES FROM THE POÎNT VTEW OF AIMS, GOOD BEHAVIOURS AND CONTENT OF THE FLUTE COURSES AND THE PREPERATİON OF A CURRİCULUM AUTLİNE FOR PREPERATİON FLUTE CLASES. (M. Sc. Thesis) Aynur AT ALAN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY JUNE 1998 ABSTRACT It has been understood that there is no teaching programme in practice to be used in the flute preperation classes of the Anatolion Fine Arts Lyces (AFAL), after the researches. Because of this reason, this study aims to form an outline for the AFAL preperation class flute education as the aims, goal behaviours and content in the order to apply the flute education courses acoording to a modern education and training programme. In order to reveal the knowledge of the flute educators in thise were about the aims, good behaviors and contant which are elements of modern education, a questionnaire was delivered and the results indentified. The flute education preperation class in AFAL has been investigated, the conditions have been identified and by considering the data and teaching programme outline has been prepared for the preperation class flute course. Sience Code Key words Page Number Adviser 5002019 Flute Education, Teaching Programme. 202 Assoc. Prof. Nezihe ŞENTÜRK