Çağdaş kalite yönetimi-Ankara metrosunda kalite güvence yönetiminin (ISO 9002) uygulanabilirliği ve kullanıcılar üzerindeki etkileri
- Tez No: 76203
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. SÜLEYMAN COŞKUNER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Makine Mühendisliği, Education and Training, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Trafik, Metro, Kalite, Çağdaş Kalite Yönetimi
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Gazi Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Makine Eğitimi Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 146
Özet
ÇAĞDAŞ KALİTE YÖNETİMİ - ANKARA METROSUNDA KALİTE GÜVENCE YÖNETİMİNİN (ISO 9002) UYGULANABİLİRLİĞİ VE KULLANICILAR ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ (Yüksek Lisans Tezi) Niyazi DUMAN GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Eylül 1998 ÖZET Büyük kentlerde hızlı şehirleşmenin yarattığı sorunlar arasında trafik sorunu en başta gelmektedir. Gittikçe artan trafik sıkışıklığı ve ulaşım talebinin karşılanması için büyük kapasiteli toplu taşım araçlarına ihtiyaç duyulmuştur. Pek çok belediye hemen hemen yıllık bütçesinin %25'ini ulaşıma (EGO vb.) harcamakta ve buna rağmen gittikçe büyüyen ihtiyacı karşılayamamaktadır. Bunun kesin çözümü olarak raylı sistemler düşünülmüş ve en son teknolojisi Ankara Metrosu olarak yolcularımıza hizmet vermesi için çalışmalar başlatılmıştır. Bu tez çalışmasında çağdaş kalite yönetimi ve kalite güvence sisteminin (ISO 9002) Ankara Metrosundaki uygulamaları ele alınmıştır. Ayrıca Ankara Metrosunun yolcularına yönelik olarak yapmış olduğu alan araştırması amacıyla anket sorulan hazırlanmış ve bu anketin sonuçlarının değerlendirilmesi yapılmıştır. Bilim Kodu : 6261301
Özet (Çeviri)
MODERN QUALITY MANAGEMENT - APPLICABILITY OF RELIABLE QUALITY MANAGEMENT (ISO 9002) IN ANKARA METRO AND ITS IMPACTS ON THE PEOPLE (M.Sc. Thesis) Niyazi DUMAN GAZİ UNIVERSITY INSTITUTE OF SCIENCE AND TECHNOLOGY September 1998 ABSTRACT Traffic in metropolises is the leading problem among other problems produced by rapid urbanization. As the traffic is getting steadily heavier, mass transit systems with large capacities have become imperative to meet the huge transportation demand of people without imposing adverse effects on the traffic which is too heavy already. A lot of municipalities are allocating a quarter of their annual budgets to transit; but they are still unable to meet steadily growing demand. As a clear solution for all these shortages, railway systems have been planned, and a new transit line designed with the most advanced software systems, started rolling known as Ankara METRO to serve our people. In this thesis the practices to apply the principles and procedures of Modern Reliable Quality Management ( ISO 9002 ) are being investigated. Moreover, a set of poll questions have been prepared for a puplic survey and the answers received were evaluated. Science Code : 62613001 Key Words : Traffic, Metro, Quality, Modern Quality Management Number of page : 133 Thesis conducted by : Associate Prof. Ph. D. Süleyman COŞKUNER