Impact of work-cycles on autonomous digital learning via class blog project
Çalışma döngülerinin sınıf blog projeleri aracılığıyla, özerk dijital öğrenme üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 767531
  2. Yazar: ZÜHAL AYDIN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BİRSEN TÜTÜNİŞ
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: İngiliz Dili ve Edebiyatı, English Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Çalışma Döngüleri, Dijital Öğrenme, Özerk Öğrenme, Blog, Work cycles, Digital Learning, Autonomous Learning, Blogging
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İngiliz Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 201
Özet
Günümüzde insanlar haber okumak, film izlemek veya öğrenmek için interneti kullanmayı tercih ediyor. Çevrimiçi öğrenme avantajları ışığında düşünüldüğünde, eğitim sadece yüz yüze öğrenmeye bağlı değildir. Dijital öğrenme sayesinde öğrenciler istedikleri zaman ve istedikleri yerde öğrenebilirler. Bu, öğrenciler için esnek bir şekilde özerk bir öğrenme ortamı yaratır. Rehberli dijital öğrenmenin birçok araştırmacıyı cezbetmesi yadsınamaz bir gerçektir, bu nedenle otonom öğrenme ve öğrenen özerkliğini araştıran dijital öğrenme çalışmaları artmıştır. Bu çalışmalar, öğrencilerin internet ve bilgisayar kullanarak çevrimiçi öğrenmeye yönelik inanç ve tutumlarına odaklanmaktadır. 21. yüzyıl becerilerinde öğrenen özerkliği, öğrencinin öğrenmesi için sorumluluk verecek kadar önemlidir. Çevrimiçi öğrenme, öğrencilerin bu öğrenme sürecinde öğrenen özerkliğine sahip olmalarını sağlar. Özerk öğrenenler, öğrenmeyi sağlamak veya kendi çalışma azimlerini körüklemek için içsel motivasyona sahip olabilir. Rehberli dijital öğrenmedeki gelişmeler, sınıflarda öğretme ve öğrenmede değişikliklere yol açmıştır. Bu çalışma, İstanbul Medipol Üniversitesi'ndeki Türk öğrencilere İngilizce öğretmek için bir çevrimiçi öğrenme platformu olan“WebQuest”te öğrenen özerkliği ilkelerini rapor etmektedir. Rehberli dijital öğrenme blog proje içerikleri çalışma döngülerine (work-cycles) göre düzenlendi. Bu çalışma döngüleri; planlama ve müzakere aşaması, karar verme aşaması, proje aşaması ve değerlendirme aşamasıdır. Bu çalışma döngüsü aşamaları, özerk öğrenme ilkeleri için uygundur. Bu çalışmada otonom öğrenmeyi geliştirmek, öğrenme hedeflerini belirlemek, motivasyonu artırmak ve öğrenci-öğrenci etkileşimini artırmak için çalışma döngüleri kullanılmıştır. Öğretmenler için, özerk öğrenmenin teşvik ettiği öğrenci merkezli öğrenme için çevrimiçi sınıflarda çalışma döngüleri uygulamak önemlidir. Bu ışıkta bakıldığında, bu çalışma, sınıf blog projesinin öğrenme sürecindeki etkilerini ve teknolojinin entegrasyonu sayesinde çalışma döngülerinin etkilerini araştırıyor. Çalışmanın amacı, dijital öğrenmenin özerk öğrenmeyi geliştirip geliştirmediğini sorgulamak için çalışma döngülerini kullanarak özerk öğrenmeye yönelik davranış ve inançları bulmak için sınıf blogu projesini uygulamaktır. Bu çalışma, özerk öğrenmeyi teşvik etmede CALL'ın (Bilgisayar Destekli Dil Öğrenimi) rolünü kullanmanın yollarını araştırdı. Bu çalışma ayrıca, çalışma döngüsü yaklaşımıyla, verimli özerk yabancı dil öğreniminde rehberli dijital öğrenme sınıfı blog etkinliklerinin önemini iddia etmektedir. Araştırma sürecinde karma yöntem araştırması kullanılmıştır. Bu çalışma için hem nitel hem de nicel veri toplanmıştır. Araştırmaya İstanbul Medipol Üniversitesi (Türkiye) Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce Hazırlık Sınıfı'nda devam eden öğrenciler katılmıştır. Bu çalışma A2 düzeyindeki 24 öğrenci üzerinde gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Nowadays, people prefer to use the internet for reading news, watching films and learning. When considered in the light of online learning advantages, education does not only depend on face to face learning. Students can learn any-time and anywhere they want thanks to digital learning. This creates a flexible autonomous learning atmosphere for the students. It is undeniable fact that guided digital learning has attracted many researchers, so digital learning studies which investigate autonomous learning and learner autonomy have increased. These studies focus on beliefs and attitudes of learners towards online learning by using the internet and computers. In 21st century skills, learner autonomy is highly significant in giving responsibility for student learning. Online learning enables students to have learner autonomy in this learning process. Autonomous learners can have intrinsic motivation to learn or challenge themselves. The developments in guided digital learning have led to changes in teaching and learning in the classrooms. This study reports on principles of learner autonomy in an online learning platform“Webquest”for teaching English to Turkish students in Istanbul Medipol University. The Guided Digital Learning blog project contents were organized according to work-cycles. These work-cycles are the planning and negotiation phase, decision-making phase, project phase and evaluation phase. These work-cycle phases are suitable for principles of autonomous learning. Work-cycles were used for enhancing autonomous learning, setting learning goals, increasing motivation and student-student interaction in this study. It is important for teachers to apply work-cycles in online classes for student centered learning in which autonomous learning is fostered. Viewed in this light, this study explores the implications of a class blog project in the learning process and the impacts of work-cycles thanks to the integration of technology. The aim of the study is to implement the class blog project to find out the behaviours and beliefs towards autonomous learning using work-cycles on inquiring whether digital learning enhances autonomous learning. This study investigated the ways to utilize the role of CALL (Computer Assisted Language Learning) in fostering autonomous learning. This study also claims the importance of Guided Digital Learning class blog activities in efficient autonomous foreign language learning through the work-cycle approach. Mixed method research was used in the process of research. There were both qualitative and quantitative data collection in this study. The students who study in the English Language Preparatory Class at the School of Foreign Languages, Istanbul Medipol University (Turkey) were the participants of the study. This study was carried out on 24 students with an English level of A2.