Peyzaj mimarlığı hizmetlerinin uygulama süresince karşılaşılan sorunlar ve organizasyon modeli oluşumu üzerinde bir araştırma
  1. Tez No: 76828
  2. Yazar: HASAN MURAT DURANSOY
  3. Danışmanlar: PROF. DR. METİN BAŞAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Peyzaj Mimarlığı Hizmetleri, Peyzaj Uygulamaları, Müteahhitlik, Eryaman, Landscape Project Studies, Landscape Applications, Contractor, Eryaman
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ PEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİNİN UYGULAMA SÜRECİNDE KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ORGANİZASYON MODELİ OLUŞUMU ÜZERİNDE BİR ARAŞTKMA Hasan Murat DURANSOY ANKARA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ PEYZAJ MİMARLIĞI ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Metin BAŞAL 1998, Sayfa: 92 Jüri: Prof. Dr. Metin BAŞAL Doç. Dr. Can KUMBARACEBAŞI Doç. Dr. Oğuz YİLMAZ Peyzaj mimarlığı hizmetleri kapsamındaki peyzaj proje çalışmaları ile peyzaj uygulama çalışmaları arasmda sürekli bir bağlantı vardır. Proje çalışmalarının detayh ve gerçekçi yaklaşımı, uygulamanın da başardı ve kolay yapılması anlamım taşımaktadır. Peyzaj uygulama projelerinin ve eklerinin sağlıklı şartlarla oluşturulması neticesinde projenin hayata geçirilmesi sırasında ortaya çıkabilecek sorunlar en az seviyeye indirilmiş olacaktır. Halen uygulamada karşılaşılan sorunların pekçoğu projenin yetersiz ve eksik oluşundan kaynaklanmaktadır bu nedenle uygulama projeleri ve ekleri için yapılacak çalışmalar ihale öncesinde tam olarak bitirilmeli, uygulamaya projeden doğan sorunlar taşınmamalıdır. Peyzaj projelerinin daha yaygın ve etkin bir biçimde uygulamaya alınması yolundaki çalışmaların başında uygulama projelerin layıkıyla üretilmesi peyzaj uygulamalarında peyzaj mimarlığı meslek disiplinin taşaronluktan müteahhitlik konumuna geçişi de aynı derecede önem taşımaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master's Thesis PROBLEMS WHICH ARE FACED AT THE APPLICATION PROCESS OF LANDSCAPE ARCHITECTURAL SERVICES A STUDY ON THE CREATION OF AN ORGANIZATION MODEL Hasan Murat DURANSOY Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Landscape Architecture Supervisor: Prof. Dr. Metin BASAL 1998, Page: 92 Jury: Prof. Dr. Metin BASAL Assoc. Prof. Dr. Can KUMBARACIBAŞI Assoc. Prof. Dr. Oğuz YTLMAZ There is a lasting connection between landscape project studies contained in landscape architecture utilities and landscape application studies. Detailed and realistic approaches of project studies also make the application easy and successfuIL To minimize the problems which come into begin while the project is appticated, landscape application projects and additions must be taken form good conditions. At the present time, most of the problems met in the application are because of the inadequate and lacking of project Therefore studies, for application projects and affixes, must be completed before implementation, thus project problems must not be carried to applications. Perfect production of application projects leads to widespread and effective studies for the application of landscape projects. Also in landscape architecture career transformation from subcontractor to contractor is very important in landscape applications.