Peyzaj mimarlığı hizmetleri yönetim modellemesi
Project management modeling for landscape architect
- Tez No: 196366
- Danışmanlar: PROF.DR. METİN BAŞAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Peyzaj Mimarlığı, Landscape Architecture
- Anahtar Kelimeler: Proje Yönetimi, İş programı, Keşif, Teknik Şartname, Project Management, Work Schedule, Bill of Quantity, TechnicalSpecification
- Yıl: 2007
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Peyzaj Mimarlığı Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 140
Özet
ÖZETYüksek Lisans TeziPEYZAJ MİMARLIĞI HİZMETLERİ YÖNETİM MODELLEMESİEmine HARMANŞAHAnkara ÜniversitesiFen Bilimleri EnstitüsüPeyzaj Mimarlığı Anabilim DalıDanışman: Prof. Dr. Metin BAŞALPeyzaj mimarlığı proje, uygulama ve bakım hizmetlerinin yönetim ve denetiminde,P.M.O. üyesi peyzaj mimarları ve uygulayıcı kuruluşlar kendi öncelikleri ya daBayındırlık ve İskan Bakanlığı yapı işleri genel şartnamesi çerçevesinde uygulamayapmakta, proje yönetimi kapsamında ele alınması iş programı hazırlığı, personel,hizmet alımları, makina, ekipman ve sarf malzemesi nitelik ve miktarları bağlamındaprogramlama ve sorgulama yapılabilecek, maliyet hesabı ve denetimi sağlayabilecek,ortak bir iletişim aracından yoksun bulunmaktadır.Peyzaj yönetim ve denetimine olanak sağlayan proje yönetim modelinin geliştirilip,örnek çalışmalarla desteklenmesi ile sektörde hizmet veren peyzaj mimarları ve ilgilikuruluşların, projenin özelliğini yansıtan birkaç değişiklik sonrasında projeyeuyarlayabilecekleri ve yönetim sürecinde her türlü iş ve hizmet girişi, akışı ve parasalkaynakların denetimini sağlayabilecekleri bir örneğin geliştirilmesi, sektörel uyumyanında işveren ve yüklenici arasındaki karşılıklı güveni ön plana çıkaracaktır.Peyzaj mimarlığında tasarım süreci sonrasında; metraj ve keşif çıkarma, iş programıhazırlama, şartname ve sözleşme uyarınca uygulama bakım ve işletme hizmetlerinindenetimini sağlayacak proje yönetim modelinin başarısı; tüm hizmet aşamalarınıntanımlanıp, bilgisayar ortamında sürekli güncellenerek, denetiminin çok yönlüsağlanabilme olanağının sektörde hizmet verenlere sunulmasından geçmektedir.2007, 140 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACTMasters ThesisPROJECT MANAGEMENT MODELING FOR LANDSCAPE ARCHITECTUREEmine HARMANŞAHAnkara UniverstyGraduate School of Natural and Applied SciencesDepartment of Landscape ArchitectureSupervisor: Prof. Dr. Metin BAŞALIn Landscape Architecture; management and control of project, implementation andmaintenance services are done by Chamber of Landscape Architecture andimplementing institutions under their own initiative or according to GeneralSpecifications of Ministry of Public Works. There is a lack of a commoncommunication tool which provide scheduling, inquiry, supply of cost estimation andcontrol under the basis of work schedule preparation, personnel, services, quantity andquality of machinery, equipment and consumption materials which shall be taken intoconsideration under the scope of Project Management.With the improvement of a model supported by samples which provide opportunity forproject management and control; development of a sample which could be adapted tothe project by Landscape Architects and the related institutions in the sector after somechanges reflecting the project characteristics and could provide work and serviceentrance and control of financial resources within the management process shall bringmutually confidence between the employer and the contractor into foreground besidessectoral consistency.After design procedure in Landscape Architecture; success of project managementincluding cost estimate, measuring quantities, preparation of a work schedule,maintenance and operational service package, control within the application processaccording to specifications and contract shall be through giving an opportunity tosupply various means of control to the service providers in the sector after defining allservice stages, developing and updating in computer environment2007, 140 pages