Preparation of cerium cross-linked alginate and carboxymethyl cellulose wound dressings
- Tez No: 770204
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HAKAN KAYGUSUZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Biyoloji, Biology
- Anahtar Kelimeler: Pansuman, Biyopolimer, Aljinat, Karboksimetil Selüloz, Antibakteriyel Aktivite, Wound Dressing, Biopolymer, Alginate, Carboxymethyl Cellulose, Antibacterial Activity
- Yıl: 2022
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Biyomedikal Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 37
Özet
Biyopolimerler, son zamanlarda pansumanlarda kullanılan başlıca malzemelerden biri haline gelmiştir. biyouyumluluk, biyobozunurluk ve antibakteriyel etkiler gibi özellikler. aljinat ve karboksimetil selüloz (CMC), çeşitli pansuman türlerinde kullanılmıştır, örneğin, hidrojeller, filmler, nanopartiküller ve köpükler. Bu çalışmada, Aljinat ile bir film hazırlandı ve CMC'nin antibakteriyel özelliklerini değerlendirmek için Seryum (III) (Ce3+) iyonları ile çapraz bağlanarak film. Filmlerin hazırlanması iki adımda tamamlandı: ilk önce malzemelerin birleştirilmesi ve filmlerin kurutulması ve ikincisi, Ce3+ ile çapraz bağlama. Fiziksel ve kimyasal filmlerin karakterizasyonları FT-IR spektrometrisi, şişme, su buharı ile değerlendirildi. iletim (WVT), ultra görünür ışık geçirgenliği testi ve anti-bakteriyel test. şişme filmin oranı saf suda maksimum %27, izotonik ortamda ise %22 olarak bulunmuştur. çözüm. Optik analizler, ultraviyole geçirgenliği eksikliği sergiledi; dolayısıyla UV koruma. Görünür bölgede, filmin ışık geçirgenliğinin bir 800 nm'de maksimum %29.7. Ayrıca WVT oranı 295,26 g/gün..m2 olarak bildirilmiştir , Hangi normal cilt ve ticari yara örtüleri ile karşılaştırılabilir. antibakteriyel özellikleri hem gram pozitif hem de gram negatif bakterilere karşı film sergilendi. aljinat ve CMC filmlerinin kimyasal ve fiziksel özelliklerinin yara için potansiyel olarak avantajlı olduğu kanıtlanmıştır. pansumanlar.
Özet (Çeviri)
Biopolymers have recently become one of the major materials used in dressings, Due to their properties such as biocompatibility, biodegradability, and antibacterial effects. Alginate and carboxymethyl cellulose (CMC) have been used in various types of dressings, for instance, hydrogels, films, nanoparticles, and foams. In this study, a film was prepared with Alginate and CMC by crosslinking with Cerium (III) (Ce3+) ions to evaluate the antibacterial properties of the film. The preparation of the films was completed in two steps: first combining the ingredients and drying the films, and second, crosslinking with Ce3+. Physical and chemical characterizations of the films were assessed through FT-IR spectrometry, swelling, water vapor transmission (WVT), ultra-visible light transmittance test, and anti-bacterial test. The swelling ratio of the film was found to be a maximum of 27% in pure water and 22% in an isotonic solution. Optical analyses exhibited a lack of ultraviolet transmittance; consequently, it has UV protection. In the visible region, the light transmittance of the film was found to have a maximum of 29.7% at 800 nm. Also, the WVT rate was reported to be 295.26 g/day.m2, which is comparable with normal skin and commercial wound dressings. Antibacterial properties of the film against both gram-positive and gram-negative bacteria were exhibited. Alginate and CMC films' chemical and physical attributes prove to be potentially advantageous for wound dressings.