A Numerical-analytical method for solving the wave diffraction problem by an impedance strip
Bir empedans şeritten saçılan dalga probleminin çözümü için nümerik-analitik method
- Tez No: 77072
- Danışmanlar: PROF. DR. A. HAMİT SERBEST
- Tez Türü: Doktora
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Empedans, Şerit, Nümerik, Saçılma, Impedance, Strip, Numeric, Diffraction
- Yıl: 1998
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu çalışmada, her iki yüzeyi de ayın empedansa sahip 2a genişliğinde ve sonsuz uzunlukta bir şerite gönderilen düzlemsel dalgaların saçılması bir analitik-numerik metod kullanılarak incelenmiştir. Saçılan alanın Hailesi, gelen alan tarafından şerit üzerinde indüklenen elektrik ve manyetik akımlar cinsinden bir integral denklemle gösterilmiş ve bu integral den klemin birbirinden bağımsız, sadece elektrik ve manyetik akımları içeren iki inte gral denkleme indirgenebileceği gösterilmiştir. Her iki akım da koşullan sağlayacak sekide katsayıları belirsiz Gegenbauer polinomlarının birer sonsuz serisi şeklinde ifade edilmiştir. Analitik yöntemler kullanılarak integral denklemler birer lineer cebirsel eşitlikler sistemine dönüştürülmüş ve elde edilen matriks eşitlikler nümerik olarak çözülerek bilinmeyen katsayılar belirlenmiştir. Akım yoğunlukları, saçılan alan ve RCS (radar-r.ross-seetion) için grafikler çizilerek önceki çalışmalarla karşılaştı rılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, the di (fraction of a plane wa.ve by an infinitely long strip, having the same impedance on both faces with a. width of 2a is investigated. The diffracted field is expressed by an integral equation in terms of the induced electric and magnetic current densities. This integral equation is reduced to two uncoupled integral equations that include only induced electric and magnetic cur rents separately. Both of the currents are expressed as a sum of infinite series of Gegenbauer polynomials with unknown coefficients, satisfying the edge conditions. By using analytical methods the integral equations are reduced to systems of linear algebraic equations. To obtain the unknown coefficients, the matrix equations are solved numerically. Graphics for current densities, the diffracted field and radar- cross-sectjons are sketched and are compared with the previously obtained results.