Perdeli-Perdesiz düzlem çerçevelerin statik ve zorlanmış titreşim analizi ve mathematica uygulamaları
- Tez No: 77129
- Danışmanlar: PROF. DR. ERHAN KIRAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Perdeli-Perdesiz düzlem çerçeveler, Statik analiz, Serbest titreşim, Zorlanmış titreşim, Mod süperpozisyon metodu, Planar frames with shear walls, Static analysis, Free vibration, Forced vibration, Mode superposition technique. VI
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Çukurova Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 156
Özet
öz YÜKSEK LİSANS TEZİ PERDELI-PERDESİZ DÜZLEM ÇERÇEVELERİN STATİK VE ZORLANMIŞ TİTREŞİM ANALİZİ VE MATHEMAT1CA UYGULAMALARI Murat CAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI Danışman: Prof. Dr. Erhan KIRAL Yıl: 1998, Sayfa: 143 Jüri: Prof. Dr. Erhan KIRAL : Doç. Dr. Naki TÜTÜNCÜ : Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMEL Bu çalışmada, doğru eksenli elemanlardan oluşan ve düzlemi içinde yüklenmiş perdeli, çerçeveli, bağ kirişli sistemlerin önce yatay yükler altında statik analizi yapılmış, sonra dinamik yükler altındaki davranışları mod süperpozisyon tekniği yardımıyla incelenmiştir. Yapıların dinamik davranışı incelenirken, önce sistemlerin matematiksel modeli kurulmaktadır. Ele alınan sistemlerin serbest titreşim analizinden sonra mod süperpozisyon metoduyla sistem denklem takımı girişimsiz hale getirilmekte ve çeşitli metodlar yardımıyla bu sistemlerin zorlanmış titreşim analizleri yapılmaktadır. Bu çalışmanın sonunda; perdeli, çerçeveli, bağ kirişli sistemlerin statik ve serbest ve zorlanmış titreşim analizlerini yapan bilgisayar programlan hazırlanmıştır. Bilgisayar programlarının hazırlanmasında MATHEMATICA programı kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS STATIC AND FORCED VIBRATION ANALYSIS OF PLANAR FRAMES WITH SHEAR WALLS AND APPLICATION OF MATHEMATICA Murat CAN DEPARTMENT OF CIVIL ENGINEERING INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UNIVERSITY OF ÇUKUROVA Supervisor: Prof. Dr. Erhan KIRAL Year: 1998, Pages: 143 Jury: Prof. Dr. Erhan KIRAL : Doç. Dr. Naki TÜTÜNCÜ : Yrd. Doç. Dr. Beytullah TEMEL In this study, planar frames with shear walls with members of straight axes and in-plane loading, is solved under dynamic loading with the aid of Mode Superposition Technique. During the investigation of dynamic behaviour of planar frames with shear walls, firstly the mathematical model of the system is derived. Then free vibration analysis of the system is studied. After the free vibration analysis, uncoupled system equations are obtained with the aid of Mode Superposition Technique and then forced vibration analysis of the system is performed with the aid of Newmark's step by step integration method. At the end of this study, general purpose computer programs which analyze, static, free and forced vibration of planar frames with shear walls are prepared. In the preparation of the computer programs, the symbolic manupilation program MATHEMATICA is used.