Doğu Anadolu su havzasında erozyon kontrolü uygulamaları ve Elazığ örneği
Erosion control implementations in East Anatolia watersheed rehabilitation project: Elazığ case
  1. Tez No: 77157
  2. Yazar: ŞİNASİ ORHAN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BAHRİ ÇEVİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Watershed, cooperational approach, ask-stabilize-solve method VII
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çukurova Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarımsal Yapılar ve Sulama Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 68
Özet
oz YÜKSEK LİSANS TEZİ DOĞU ANADOLU SU HAVZASINDA EROZYON KONTROLÜ UYGULAMALARI ve ELAZIĞ ÖRNEĞİ Şinasi ORHAN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA ANABİLİM DALİ Danışman : Prof. Dr. Bahri ÇEVİK Yıl: 1998, Sayfa: 76 Jüri : Prof. Dr. Bahri ÇEVİK Jüri : Prof. Dr. Kazım TÜLÜCÜ Jüri : Yrd. Doç. Dr. Sevilay TOPÇU Bu çalışmada, bir kısım finansmanı Dünya Bankası tarafından sağlanan“Doğu Anadolu Su Havzası Rehabilitasyon Projesi”nin bir bölümü olan Elazığ ili“Kurtdere Mikro-Havza Projesi”nin planlama ve uygulama çalışmaları irdelenmiştir. Çalışma, Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü (AGM), Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü (KHGM) ve Tarım Bakanlığı (TÜGEM) tarafından yürütülen erozyonla mücadele, mera ıslahı ve tarım arazilerinin geliştirilmesi çalışmalarını kapsamaktadır. Çalışmada; havzanın mevcut durumu, kurumlararası koordinasyon, kurumlar ile havza halkının çalışmaları,“sor-sap-çöz”yöntemi uygulamaları ve proje boyunca karşılaşılan sorunlar ve güçlükler ortaya konulmuştur. Anahtar Kelimeler; Havza planlaması, katılımcı yaklaşım, sor-sap-çöz yöntemi VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT MSc THESIS EROSION CONTROL IMPLEMENTATIONS IN EAST ANATOLIA WATERSHED REHABILITATION PROJECT: ELAZI? CASE Şinasi ORHAN DEPARTMENT OF FARM STRUCTURES AND IRRIGATION INSTITUTE OF NATURAL AND APPLIED SCIENCES UN1VERSTY OF ÇUKUROVA Supervisor : Prof. Dr. Bahri ÇEVİK Year : 1998, Pages: 76 Jury : Prof. Dr. Bahri ÇEVİK Jury : Prof. Dr. Kazım TÜLÜCÜ Jury : Assoc. Sevilay TOPÇU In this study, planning and applications of“Elazığ Kurttepe Micro- Watershed Project”, a part of“East Anatolia Watershed Rehabilitation Project”, financed partly by IMF, were investigated. The project, in question conducted by the Ministary of Agriculture (TUGEM), General Directoreate of Rural Affairs (KHGM) and General Directorate of Erosion Control and Reforestration, and Ministary of Forestry (AGM), consists of erosion control, pasture rehabilitation and development of agricultural lands. In this study, existing conditions of watershed, coordination between institutions as well as relationships between the institutions and people in the area, applications of ask-stabilize-solve method and the problems and difficulties faced during the project were determined.