Kaehler manifoldları
Kaehler manifolds
- Tez No: 77195
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MAZLUM ABAK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Hemen hemen kompleks manifoldlar, Kompleks manifoldlar, Hermit metriği, Hermit manifoldu, Kaehler manifoldu, Kaehlerimsi manifoldlar, Kaehler manifoldların CR-altmanifoldları, Almost complex manifolds, complex manifolds, Hermit metric, Hermit manifold, Kaehler manifold, nearly Kaehler manifolds, CR-submanifolds of Kaehler manifolds
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 42
Özet
IV ÖZET KAEHLER MANİFOLDLARI İrfan AKA Matematik Bölümü, Yüksek Lisans Tezi, 1998 Tez Danışmanı: Yrd.Doç.Dr. Mazlum ABAK Bu tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde bazı temel kavramlar, tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde hemen hemen kompleks manifoldlar ve Hermit metriği tanıtılarak Hermit manifoldu çalışılmıştır. Üçüncü bölümde Kaehler manifoldu ve Kaehlerimsi manifoldlar tanıtılmıştır. Dördüncü bölümde Kaehler altmanifoldları, Kaehler manifoldların CR-altmanifoldları ve Kaehlerimsi manifoldların total umbilik CR-altmanifoldları verilmiştir.
Özet (Çeviri)
SUMMARY KAEHLER MANIFOLDS İrfan AKA Department of Mathematic, M.S. Thesis, 1998 Thesis Supervisor: Assoc.Prof.. Mazlum ABAK This thesis consists of four section. In the first section some basic concepts, definitions and theorems were given. In the second section almost complex manifold and Hermit metric were introduced, Hermit manifold was studied. In the third section Kaehlerian manifold and nearly Kaehlerian manifolds were introduced. In the fourth section submanifolds of Kaehlerian, CR-submanifolds of Kaehlerian manifolds and totally umbilical CR-submanifolds of nearly Kaehler manifolds were given.