İnternet ortamında Java ile dağıtık cihaz yönetimi sistemi (Cihaz)
Distributed device management over internet using jawa (The device)
- Tez No: 77385
- Danışmanlar: PROF. DR. TURHAN TUNALI
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Dağıtık sistemler, Java, istemci/sunucu mimarisi, TCP/IP, Internet, bilgisayar ağ yönetimi, SNMP, hata toleransı, taşıma katmanı, cihaz sürücüsü, Distributed systems, Java, client/server architecture, TCP/IP, Internet, network management, SNMP, fault tolerance, transport layer, device driver
- Yıl: 1998
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uluslararası Bilgisayar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 212
Özet
IV ÖZET INTERNET ORTAMTNDA JAVA İLE DAĞITIK CİHAZ YÖNETİMİ SİSTEMİ - CİHAZ ALAK, Murat Gökhan Yüksek Lisans Tezi, Uluslararası Bilgisayar Enstitüsü Tez Yöneticisi: Prof.Dr. Turhan Tunalı Ağustos 1998, 194 sayfa Bu tez çalışmasında, Internet ortamında dağıtık olarak bulunan herhangi bir cihazın, uzaktan yönetilmesi ve izlenmesi hedef alınmıştır. Bu probleme çözüm olarak, dağıtık bir cihaz yönetim sistemi geliştirilmiştir. Tasarlanan ve geliştirilen dağıtık cihaz yönetimi sistemi ile, ağ bağlantısı doğrudan ya da bir bilgisayar aracılığı ile olan, herhangi bir cihazın, Internet üzerinden dağıtık ve platform bağımsız bir yönetim anlayışıyla izlenmesi ve yönetilmesi önerilmektedir. Yazılım mimarisi olarak, taşıma katmanı için bağlantı temelli, UDP protokolü üzerine gerekli kontroller eklenerek geliştirilmiş TUDP protokolü, üzerine kayıpsız iletişim için hata toleransı katmanı ve protokolü geliştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DISTRIBUTED DEVICE MANAGEMENT OVER INTERNET USING JAVA - THE DEVICE ALAK, Murat Gökhan M.Sc. in International Computing Institute Supervisor: Prof.Dr. Turhan Tunah August 1998, 194 pages In this thesis, a system foi remote management and monitoring of devices distributed over Internet is developed. With the designed and developed distributed device management system, distributed and platform independent monitoring and management of any device which is connected directly or via an agent to network are proposed as a solution. The software structure consists of a transport layer protocol which is connection-oriented and called as TUDP and a fault tolerance layer which provides lossless communication.