A simple security application using real-time face recognition
Gerçek zamanlı yüz tanıma kullanarak basit bir güvenlik uygulaması
  1. Tez No: 774246
  2. Yazar: ADNAN ABDULLAH YOUNUS AL HAMMADI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MEMDUH KÖSE
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilim ve Teknoloji, Science and Technology
  6. Anahtar Kelimeler: Derin Öğrenme, Konvolüsyonel Sinir Ağları, Gerçek Zamanlı Yüz Tanıma, Deep Learning, Convolutional Neural Networks (CNN), Real Time Face Recognition
  7. Yıl: 2022
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 54
Özet
Yüz tanıma, güvenlik uygulamaları ve ticari uygulamalar da dahil olmak üzere birçok alanı ve disiplini kapsayan, görüntü analizi araştırma alanının amacına en uygun olan önemli bir araştırma problemidir. Yüz tanıma uygulamalarının farklı disiplinlerin konusu olması bu alanda yapılmış ve yapılacak çalışmalara olan ilgiyi artırmaktadır. Bu çalışmada, gerçek zamanlı yüz tanıma için derin evrişimli sinir ağı kullanan yeni bir yapı sunuyoruz. Önerilen yapı, gerçek zamanlı yüz tanıma gerçekleştirmek için düşük sayıda katman kullanacaktır. Önerilen uygulama amaç, transfer öğrenme tekniklerini kullanarak yeterli gerçek zamanlı performans elde etmektir. Düşük seviyeli sistemlerde düşük maliyetli uyarlanabilir güvenlik sistemlerinde bu uygulama gerçekleştirilebilir.
Özet (Çeviri)
Facial recognition is an important research problem that best fits the purpose of the image analysis research field, covering many fields and disciplines, including security applications and commercial applications. The fact that face recognition applications are subject to different disciplines increases the interest in the studies that have been done and will be done in this field. In this work, we present a new structure that uses deep convolutional neural network for realtime face recognition. The proposed structure will use a low number of layers to perform realtime face recognition. The proposed application is to achieve sufficient real-time performance using transfer learning techniques. This application can be realized in low-cost adaptive security systems in low-level systems.