Çipura (Sparus aurata L.) yumurtalarının farklı yoğunluklarda ve değişik göz açıklığına sahip inkübatörlerde stoklanmasının fizyolojik gelişim ile yaşama yüzdesine etkisi
  1. Tez No: 77473
  2. Yazar: H.OKAN KAMACI
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. OSMAN ÖZDEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
  6. Anahtar Kelimeler: Çipura, İnkübasyon, Stok Yoğunluğu, Yumurta, Göz Açıklığı, İnkübatör, Açılım Oram, Gilthead Sea Bream, Incubation, Egg, mesh Size, Incubator, Hatching Rate, Stock Density
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 88
Özet
IV ÖZET ÇİPURA (Sparus aurata L.) YUMURTALARININ FARKLI YOĞUNLUKLARDA VE DEĞİŞİK GÖZ AÇIKLIĞINA SAHİP İNKÜBATÖRLERDE STOKLANMASININ FİZYOLOJİK GELİŞİM İLE YAŞAMA YÜZDESİNE ETKİSİ. KAMACI, H.Okan Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Osman Özden Ocak 1998, 76 sayfa Bu tezde üç değişik stok yoğunluğunda yumurtalar farklı inkübatörlerde inkübasyona alınmıştır. Burada yumurtaların embriyolojik gelişimi, açılım oranlan ve yumurtaların gelişim safhalarındaki ölüm oranlan incelenmiştir. Denemelerimizde, 10 lt'lik inkübatörler kullanılmıştır. Inkübatör göz açıklığı olarak 425u, 530u, 560u, 600u ve 670u'luk açıklık değerleri ile çalışılmıştır. Ayrıca stok yoğunluğu olarak 2500yum/lt, 5000yum/lt ve 7500yum/lt değerleri baz alınmıştır. Bütün çalışmaların sonucunda, her üç stok yoğunluğunun açılım oranlarında birbirine yakın değerler tespit edilmiştir. En iyi açılım yüzdesi, stok yoğunluğunun 5000yum/lt kullanıldığı ve 530u, göz açıklığına sahip olan inkübatörde %80 olarak bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EFFECTS OF DIFFERENT DENSITIES AND VARIOUS MESH SIZED INCUBATORS ON PHYSIOLOGIC DEVELOPMENT AND HATCHING RATES ON THE GILTHEAD SEA BREAM {Sparus aurata L.1758) EGGS KAMACI, H. Okan MSc in Fisheries Faculty Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Osman ÖZDEN January 1998, 76 pages In this thesis, three different density eggs were incubated in five different incubators which have various mesh size. Tha embryonic development, hatching rates and mortality rates at embryonic development stages were investigated. Incubators, which have lOlt capasity were used by circulated system. The mesh size of incubators were used 425u, 530u, 560u, 600u and 670u respectively. In addition, 2500egg/lt, 5000egg/lt and 7500egg/lt were used as a various stock density. As a result of this study, so close values were determined at hatching rate of these stock density. The best hatching rate was found as %80 in incubator which has 5000egg/lt stock density and 530u mesh size.